Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η βουλευτής του κόμματος Αθηνά Λινού όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια σχετικά με την παραίτησή της, από την έδρα της, αλλά προαναγγέλλει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την υπόθεση του ινστιτούτου «Prolepsis».

Σύμφωνα με το in.gr, το οποίο επικοινώνησε με την Αθηνά Λινού για διευκρινίσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις της με αφορμή τα όσα καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής αλλά στέλεχος του κόμματος Παύλος Πολάκης, η βουλευτής τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, και πως η πρόθεσή της είναι να μηνύσει τόσο τον Παύλο Πολάκη όσο και τα μέσα που ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει σφοδρά πυρά εναντίον της σχετικά με το θέμα των χρηματοδοτήσεων του Ινστιτούτου. Μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής «χρεώνει» στην κυρία Λινού τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, κάτι το οποίο, άλλωστε, φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας του κόμματος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, έχει απαντήσει ότι όλα τα προγράμματα του ινστιτούτου ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια, για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό», ισχυρίζεται η κυρία Λινού.