Μία νέα πρωτοβουλία για την εκτόνωση του κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στελέχη της Κουμουνδούρου εξαντλούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην υπάρξει οριστική ρήξη με τον Παύλο Πολάκη.

*Διαβάστε εδώ: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή απάντηση των "87" σε Κασσελάκη - "Ξεφτιλίζεις καθημερινά το κόμμα"

Και αυτό γιατί στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν ο βουλευτής Χανίων επιμείνει στην θέση του, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στο χειρότερο σενάριο που είναι η απώλεια της ηγεσίας του κόμματος. Κι αυτό γιατί ο Παύλος Πολάκης ελέγχει ένα μεγάλο αριθμό στελεχών και μελών του κόμματος τα οποία στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση βοήθησαν στην νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι από την Πέμπτη το βράδυ, υπήρξε επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το γραφείο του βουλευτή Χανίων και ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Πάυλο Πολάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής έχει κατεβάσει τους τόνους και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει εκτόνωση του κλίματος, καθώς δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με τους 87, οι οποίοι είναι ορκισμένοι εχθροί του.


Το σενάριο διαγραφής Λινού

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να τον συναιτίσει, λέγοντας του ότι με την τάση του ρίχνει νερό στον μύλο των αντιπάλων του. Για να εκτονωθεί, ωστόσο, η κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού. Ήδη η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση της από την Αμερική τόνισε ότι της ζητήθηκαν από τον Μανώλη Καπνισάκη αποδεικτικά στοιχεία για την δραστηριότητα της ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει η ίδια, με την Αθηνά Λινού να λέει ότι κατέθεσε 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία και να δηλώνει ότι θα μηνύσει τον Παύλο Πολάκη.

Φυσικά το ερώτημα είναι αν ο Στέφανος Κασσελάκης εχει αποφασίσει να «θυσιάσει» την κ. Λινού για τον Παύλο Πολάκη και πως θα γίνει πράξη μία τέτοια επιλογή. Με ποιο σκεπτικό, δηλαδή, θα διαγραφεί η βουλευτής του κόμματος και για ποιο λόγο θα επιστρέψει σαν να μην συμβαίνει τίποτα ο Παύλος Πολάκης.

Ακόμα σημαντικό ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα πάρει πίσω όσα είπε ο βουλευτής Χανίων για τον πρόεδρο του κόμματος όταν πριν λίγες μέρες έλεγε ότι «η ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα συμβάλει με τον τρόπο του σε αυτή την διαδικασία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε, πάντως, να ξεφύγει από το θέμα Πολάκη επιτιθέμενος εναντίων των 8 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την πρόσφατη συνεδρίαση κατηγορώντας τους για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τους την πραγματικότητα την «πόρτα εξόδου» από το κόμμα.

Τα στελέχη αυτά απάντησαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς», ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα τους.