Αντιµέτωπος µε τον χειρότερο εφιάλτη του βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς, παρά τις προσπάθειες διαµεσολάβησης που έγιναν όλο το προηγούµενο διάστηµα προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο τελευταίος αποφάσισε να αµφισβητήσει την ηγεσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία δεν µπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων, ανοίγοντας έτσι θέµα εκλογής προέδρου, επισηµαίνοντας µάλιστα ότι θα συµβάλει µε τον τρόπο του σε αυτή τη διαδικασία.

Πρωτοβουλία κατευνασµού της οργής του Πολάκη

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι µε αυτή την αναφορά ο βουλευτής Χανίων έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, κάποιοι άλλοι ωστόσο, πιο επιφυλακτικοί, θεωρούν ότι µπορεί µε τον τρόπο του να επιχειρεί να ανοίξει τον δρόµο για τη Ρένα ∆ούρου ή τον Νίκο Παππά. Ολα αυτά φυσικά θα κριθούν στο Συνέδριο, εφόσον αυτό πραγµατοποιηθεί στην ώρα του, καθώς πολλοί πλέον εµφανίζονται επιφυλακτικοί για τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα τα ενδεχόµενα εµφανίζονται πλέον ανοικτά. Ακόµα και αυτό του να διαλυθεί ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ ακόµα και πριν από τη ∆ΕΘ.

Η αλήθεια είναι ότι η οµάδα που βρίσκεται δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη φοβόταν την αντίδραση του Παύλου Πολάκη - αυτό δηλαδή που έκανε ο βουλευτής Χανίων στην Πολιτική Γραµµατεία αµφισβητώντας τον πρόεδρο του κόµµατος. Και αυτό γιατί, εκτός των άλλων, η εκτίµηση που υπάρχει στην Κουµουνδούρου είναι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα µπορούσε να κερδίσει το Συνέδριο του κόµµατος εάν δεν είχε την υποστήριξη του Κρητικού βουλευτή. Γι’ αυτό άλλωστε -σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες- την εβδοµάδα του ∆εκαπενταύγουστου υπήρξε πρωτοβουλία κατευνασµού της οργής του βουλευτή Χανίων από ανθρώπους που µέχρι πρότινος τον επηρέαζαν.

Ο καθοριστικός ρόλος του Καπνισάκη 

Πιο συγκεκριµένα, παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -πολλοί υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στις διαπραγµατεύσεις αυτές έπαιξε ο Μανώλης Καπνισάκης, ο άνθρωπος δηλαδή που έπαιξε ρόλο στην προσέγγιση Κασσελάκη - Πολάκη- ανέλαβαν πρωτοβουλία µε σκοπό ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης να έρθουν πιο κοντά και να εκτονωθεί το κακό κλίµα που υπήρχε ανάµεσα στους δύο άνδρες µετά τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό, η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εµφανίστηκε µάλιστα να υπόσχεται ότι θα βάλει ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις καταγγελίες που έχει κάνει ο Παύλος Πολάκης για τις επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου Ρrolepsis της Αθηνάς Λινού.

Η δηµοσιοποίηση της είδησης, ωστόσο, έφερε την αντίδραση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία µάλιστα βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην Αµερική. Οι πληροφορίες λένε ότι τηλεφώνησε αµέσως στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ωστόσο διέψευσε τα σχετικά δηµοσιεύµατα. Πηγές της Κουµουνδούρου έλεγαν µάλιστα ότι δεν υπάρχουν χρήµατα για να γίνει ένας τέτοιος έλεγχος και προσέθεταν ότι η Αθηνά Λινού αµέσως µετά την επιστροφή της θα δώσει απλώς εξηγήσεις για τις δραστηριότητες της εταιρείας της στον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα είναι λίγοπολύ γνωστά.

Η Αθηνά Λινού µε ανάρτησή της στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ελέγξει τις εταιρείες της, µε τον Παύλο Πολάκη να απαντά στέλνοντας παράλληλα µήνυµα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν χρειαζόµαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουµε τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια για το τι ακριβώς έκανε η Λινού µε την Πρόληψη, τότε συµβαίνουν τα εξής: Ή δεν ξέρουµε τι µας γίνεται. Ή προσπαθούµε να κερδίσουµε χρόνο ενόψει εξελίξεων. Ή στήνουµε παιχνιδάκια». Οι πληροφορίες λένε ότι η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υπόθεση και µε τις δύο πλευρές εξόργισε ακόµα περισσότερο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος απευθύνθηκε ακόµα και σε νοµικούς για να «δέσει» την υπόθεση. Οσοι, δε, τον άκουσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατάλαβαν ότι ο βουλευτής Χανίων είχε πάρει τις αποφάσεις του...

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»