Μια ανάσα πριν από την τελική διάλυση του κόμματος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι είναι εναντίον όλων και τίποτα δεν δείχνει ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξει μία λύση που θα εκτονώσει τα πράγματα και θα οδηγήσει το κόμμα συντεταγμένα στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο «μοιραίος άνθρωπος», ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να «ενηλικιωθεί» πολιτικά μέσα σε μερικές μέρες, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Για την ώρα, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αποφασίσει την κατά μέτωπο επίθεση εναντίον όλων όσοι τον αμφισβητούν, με τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρίσκεται σε διαρκή κρίση. Μάλιστα, αν και πριν από  μερικές μέρες αμφισβητήθηκε έντονα από τον άνθρωπο που τον «σύστησε» στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ -τον Παύλο Πολάκη-, επέλεξε τελικά να αντιπαρατεθεί με τους «87» δείχνοντάς τους την πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Τα στελέχη αυτά που εκπροσωπούνται στην Πολιτική Γραμματεία από την Όλγα Γεροβασίλη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τη Ζωή Κουρκούλια και την Ελένη Συμεωνίδου έχουν αποφασίσει να φτάσουν την αντιπαράθεση στα άκρα, εξωθώντας εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι πίσω από αυτά τα στελέχη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας

Η απόφαση και των δυο πλευρών να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα έχει τα ρίσκα της, αφού μπορεί να φέρει όχι μόνο τη δημοσκοπική πτώση του κόμματος, αλλά και κοινοβουλευτική, χάνοντας έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πίσω από αυτά τα στελέχη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιθυμεί να τον αμφισβητήσει με κάθε τρόπο. Η Κουμουνδούρου ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι τα σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει δικό του κόμμα είναι εκ του πονηρού και προέρχονται απ' όσους τον αμφισβητούν.

Πάντως, στο πλαίσιο της σύγκρουσης του Στέφανου Κασσελάκη με τους «87» εντάσσεται και η ιστορία με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το σχέδιο με την είσοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς θεωρεί ότι  μέσα από αυτή την ιστορία θα αναδειχθεί ο ρόλος που παίζει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Διαβάστε ακόμα: Νέα επίθεση Πολάκη κατά Λινού: Με πήρε χθες τηλέφωνο, της είπα ότι είναι άτιμη και διεφθαρμένη και να μη με ξαναπάρει

Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μπει στη Βουλή ακόμα κι αν παραιτηθούν οι 7 που προηγούνται στη λίστα Επικρατείας, καθώς η όγδοη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ζορζέττα Λάλη που ανήκει στη Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παραδίδει την εδρα. Αυτό που θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον στηρίζει και γι’ αυτό δεν κάνει δημόσια δήλωση, προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να παραιτηθούν για να μπει στο Κοινοβούλιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γεγονός ακόμα ότι -όπως δείχνουν όλα- η Πόπη Τσαπανίδου θα καταλάβει την έδρα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, με την Κουμουνδούρου να ετοιμάζει νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν υπάρχει κανένας σχολιασμός γύρω από αυτό το θέμα, καθώς η πάγια θέση του γραφείου του είναι ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά θέματα της Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βρεθεί κοινός τόπος του Κασσελάκη με τον Πολάκη

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βρεθεί κοινός τόπος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος -αν και διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- για την ώρα εμφανίζεται να είναι ο κερδισμένος της ιστορίας. Σε αυτή τη διαδικασία σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει νομικός έλεγχος για τις καταγγελίες που αφορούν την Αθηνά Λινού και την εταιρεία της Prolepsis. Αρκετοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει δίκιο στις καταγγελίες του και δεν αποκλείουν η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί εκτός κόμματος, με τον βουλευτή Χανίων να δικαιώνεται και να επιστρέφει τροπαιούχος στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία τέτοια εξέλιξη προφανώς θα φέρει νέες αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη θα δώσει ένα ισχυρό προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη στην εσωκομματική μάχη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3oxqzps7yjt)