Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς από τα παιδικά του χρόνια ασχολιόταν µε την πορτοκαλί µπάλα του µπάσκετ. Μια ενασχόληση που τον έκανε να κερδίσει τίτλους, αναγνώριση, δόξα και φήµη. Ωστόσο, ο άλλοτε διεθνής γκαρντ µε το αστείρευτο και γνήσιο ταλέντο δεν µπόρεσε να βάλει ποτέ σε… καλούπι τον χαρακτήρα του, καθώς πολλές φορές βρέθηκε να παρασύρεται και να πέφτει σε λάθη.

Μάλιστα, κατά διαβολική σύµπτωση, φαίνεται να πράττει το ίδιο και σήµερα, που έχει αποσυρθεί από τα παρκέ και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι µόλις πριν από λίγες ηµέρες προέβη σε προσβλητικές δηλώσεις κατά αστυνοµικών, µε αποτέλεσµα να προκληθεί σάλος. Λίγο αργότερα ο ίδιος ζήτησε συγγνώµη, ενώ η Ν.∆. ζήτησε την αποποµπή του από την ευρωοµάδα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο νεαρός ευρωβουλευτής δεν έπραξε το ίδιο µετά την αποκάλυψη ότι απευθύνθηκε στην πρόεδρο του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, χρησιµοποιώντας απαξιωτικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισµούς. Και ενώ θα περίµενε κανείς να υπάρχει αντίδραση από την Κουµουνδούρου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πάρει επίσηµα θέση. Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, µιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «κοπτοραπτική δηλώσεων» και πρόσθεσε πως «ο ευρωβουλευτής µας έχει εκλεγεί µε την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος προφανώς και δεν τον θεωρεί υπόκοσµο»...

Με αφορµή αυτά τα περιστατικά, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» θυµίζουν τις κόντρες που είχε ο πρώην µπασκετµπολίστας µε συµπαίκτες του, προπονητές αλλά και δηµοσιογράφους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, φτάνοντας στο σήµερα, που προκαλεί ως µέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το καλοκαίρι του 2013, λίγο πριν πάρει µεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, κλήθηκε από τον Ιταλό προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι στην εθνική οµάδα, η οποία προετοιµαζόταν για το Ευρωµπάσκετ της Σλοβενίας. Θεωρώντας ότι δεν βρίσκεται στις προτιµήσεις του, αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός οµάδας.

Ακολούθως συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό µε τον Αργύρη Πεδουλάκη. Η σχέση των δύο δεν ήταν καλή, καθώς ο Παππάς θεωρούσε ότι ο «Αρτζι» δεν τον χρησιµοποιούσε σωστά. ∆ύο χρόνια αργότερα δήλωνε ότι δεν ήθελε να συνεργαστεί ξανά µαζί του, παρά το γεγονός ότι είναι καλός προπονητής. Ωστόσο, το 2016 η µοίρα τούς έφερε ξανά στην ίδια όχθη, µε τον Παππά να λέει ότι τα προβλήµατα που υπήρχαν µεταξύ τους λύθηκαν σε πέντε λεπτά.

Πριν από την επάνοδο Πεδουλάκη, ο Παππάς συνυπήρξε µε τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στον ΠΑΟ, µε τις σχέσεις τους να είναι «παγωµένες». Και αυτό διότι ο «Σάλε» θεωρούσε ότι ο Νίκος Παππάς, έχοντας επιστρέψει από µεγάλη αποχή εξαιτίας σοβαρού τραυµατισµού, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει. Το καλοκαίρι του 2017 βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής και πριν από το τουρνουά «Ακρόπολις» ήρθε στα χέρια µε τον Γιάννη Μπουρούση. Ανάµεσά τους τότε είχαν µπει οι συµπαίκτες τους για να τους χωρίσουν, την ώρα µάλιστα που µάρτυρες του περιστατικού είχαν γίνει και µέλη των αποστολών άλλων οµάδων που βρίσκονταν στην Αθήνα για το τουρνουά προετοιµασίας.

Την ίδια περίοδο έβαλε στο στόχαστρο δηµοσιογράφους, κατηγορώντας τους ότι του ασκούν άδικη κριτική. Μάλιστα, σε επιθετική ανάρτηση στο Ιnstagram τούς αποκάλεσε «ΑΡ∆άκια». Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η αντίδρασή του µετά το νικητήριο τρίποντο επί της Φενέρ, αφού γύρισε και έδειχνε προς το µέρος όπου κάθονταν οι δηµοσιογράφοι στο ΟΑΚΑ, στους οποίους φώναξε διάφορα «γαλλικά» την ώρα των πανηγυρισµών. Το 2017 είχε µιλήσει απαξιωτικά και για τον γνωστό αθλητικογράφο Βασίλη Σκουντή, τον οποίο είχε αποκαλέσει «ποντικοµαµή των ΑΡ∆ακίων». Ο δηµοσιογράφος, στις περιγραφές των αγώνων του Παναθηναϊκού στο µπάσκετ, δεν ανέφερε από τότε το όνοµα του Νίκου Παππά, ενώ, εάν χρειαζόταν να αναφέρει κάτι, έλεγε «το Νο 11», δηλαδή τον αριθµό της φανέλας που φορούσε. Οταν τελικά αποφάσισε να λέει το όνοµά του, ο Παππάς µε ένα story στο Instagram εξαπέλυσε νέα επίθεση.

«Σε ευχαριστώ, Βασίλη. Το τοτέµ, ο γκουρού, ο ζωντανός θρύλος, η ποντικοµαµή των ΑΡ∆ακίων (ΑΡ∆ σηµαίνει Αλήτες, Ρουφιάνοι ∆ηµοσιογράφοι) θυµήθηκε το όνοµά µου και το ανέφερε στη µετάδοση», είχε γράψει χαρακτηριστικά. Πλέον, αφού πρώτα µεσολάβησε η ανακοίνωσή του ως υποψήφιου δηµάρχου Αθηναίων, χωρίς ωστόσο στο τέλος να θέσει υποψηφιότητα, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εκλέχθηκε ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ µε πάνω από 127.000 σταυρούς. Μάλιστα, στα µέσα Ιουλίου έκανε τον γύρο του ∆ιαδικτύου µία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να βρίσκεται ξυπόλυτος στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, µε αποτέλεσµα να ξεσπάσει σάλος.

Τελευταίο επεισόδιο είναι όσα συνέβησαν µετά τη δηµοσιοποίηση των συνοµιλιών του µε απόστρατο αστυνοµικό, µε τον ίδιο να δηλώνει πως η δηµοσιοποίηση προσωπικών συνοµιλιών είναι παράνοµη και ότι οι απειλές που δέχεται προέρχονται από «φασίστες... αστυνόµους, µπασκετµπολίστες κ.ο.κ.». Ακόµα ανέφερε ότι από τον οχετό που λαµβάνει θα συνεχίσει να τους απαντάει όπως αξίζει και ότι αυτό δεν θα σταµατήσει. «Μην κουράζετε τα τρολάκια, θα σας δίνω εγώ τις συνοµιλίες», έλεγε στο βίντεο που ανάρτησε, ενώ από το µένος του δεν γλύτωσαν ούτε απλοί πολίτες σε νέους υβριστικούς διαλόγους στο ∆ιαδίκτυο.

* Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» στις 24 Αυγούστου