«Θα μπορούσε  ο Τσίπρας να πάρει μια πρωτοβουλία, προκειμένου να παραιτηθούν οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όμως κάθε έδρα έχει ονοματεπώνυμο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, όσον αφορά την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να μπει στη Βουλή μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου και τα «εμπόδια» που συναντά.

Υπενθυμίζεται πως για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθούν και οι 5 επιλαχόντες που μεσολαβούν από τη θέση τρία έως και τη θέση οκτώ του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τη θέση εννιά. Πρέπει δηλαδή να παραιτηθούν διαδοχικά οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέτα Λάλη για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη και τη στάση του, ο Χάρης Μαμουλάκης σημείωσε: «Μου προκαλεί εντύπωση, γιατί ο Πολάκης που στήριξε πρώτος τον Κασσελάκη είναι τώρα απέναντί του»

Διαβάστε ακόμα: Ο κρίσιμος δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι την Τετάρτη η αντικατάσταση Ηλιόπουλου - Τι θα κάνει η Πόπη Τσαπανίδου

«Εγώ συνεχίζω να στηρίζω Κασσελάκη. Μέχρι έναν βαθμό η εσωστρέφεια. Πρέπει να έχουμε το αίσθημα αυτοσυντήρησης», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Όποιος διαφωνεί και θεωρεί ότι έχει "δυσανεξία" με την ηγεσία Κασσελάκη καλύτερα να αποχωρήσει. Οι απώλειες μπορεί να δράσουν και προωθητικά».

«Απονενοημένο διάβημα πολιτικού χαρακτήρα, αν κάποιοι φύγουν, για να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση», κατέληξε, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο Χάρης Μαμουλάκης.