H Ελένη Βατσινά εκλέχτηκε το 2023 πρώτη σε ψήφους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Η μελαχρινή Κρητικοπούλα καλλονή, αν και είναι χαμηλών τόνων, είναι ήρεμη δύναμη. Σε μια διαφορετική συνέντευξη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» μιλάει για την προσωπική της ζωή, παραδέχεται για πρώτη φορά ότι έχει κάνει αισθητική παρέμβαση, ενώ δηλώνει ότι στις άμεσες προτεραιότητές της είναι να κάνει κατάψυξη ωαρίων.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ελένης Βατσινά στα Παραπολιτικά

Σας έχουν κάνει bullying στην πολιτική;

Από το 2015 που κατέβηκα πρώτη φορά στις εκλογές έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Θα έλεγα πως ανήκω σε μια πιο τυχερή γενιά πολιτικών, που δεν μου έχουν κάνει ευθέως bullying, και αυτό γιατί σήμερα όλοι γνωρίζουμε τι είναι το bullying στον εργασιακό χώρο και τι να προσέξουμε. Εχουν, όμως, υποτιμήσει τις δυνατότη ες και τις δυνάμεις μου στο παρελθόν. Θυμάμαι, τον Μάιο του 2023 ένας γνωστός με σταμάτησε λίγο πριν από τις εκλογές στον δρόμο και μου είπε: «Ελένη, λίγο ακόμα έμεινε, θα τα καταφέρεις. Πιστεύω ότι είσαι σίγουρα τέταρτη στο Ηράκλειο». Θεωρούσε ότι το δικό μου ταβάνι επιτυχίας ήταν αυτό. Με ρωτάτε αν με επηρέασε; Με επηρέασε, γιατί με πείσμωσε. Λίγες ημέρες μετά, βγήκα πρώτη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο και πρώτη σε ψήφους του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά.

Για ποιο επίτευγμά σας είστε περήφανη στην πολιτική έως σήμερα;

Επειτα από 12 μήνες στη Βουλή, έχω την τύχη να μετρώ στιγμές που ήθελα να ζήσω και ίσως ούτε είχα τολμήσει να σκεφτώ στο παρελθόν. Στην κοινοβουλευτική παρουσία, η επιλογή μου από το ΠΑΣΟΚ να είμαι μία εκ των εισηγητών στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2024 ήταν τιμητική. Το ίδιο και η συνάντησή μου με τον Φρανσουά Ολάντ, ως υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ. Επίτευγμα όμως είναι η ουσιαστική συμβολή σε πράγματα που αλλάζουν τις ζωές των συνανθρώπων μας και σε αυτό μετρώ παρεμβάσεις για μια καλύτερη περίθαλψη ή για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, που δεν θα ήθελα να διαφημίσω. Τις κρατώ για εμένα και για τις καρδιές των ανθρώπων που με χρειάστηκαν, με την ευχή να μπορέσω να το κάνω σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ.

Σε εκείνα που αφορούν την Ελένη και όχι την κ. Βατσινά... Εχετε σκεφτεί να κάνετε κατάψυξη ωαρίων;

Φυσικά! Εχω σκεφτεί ότι βρίσκομαι στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να κάνω κατάψυξη ωαρίων και είναι στις προτεραιότητές μου. Το έχει κάνει ήδη η μικρότερη αδελφή μου και έχουμε περάσει μαζί όλη τη διαδικασία, από την ενημέρωση μέχρι τη συλλογή, οπότε λέω ένα μεγάλο «ναι» σε αυτή τη σπουδαία δυνατότητα της επιστήμης.
Δεν θεωρώ ταμπού τις αισθητικές επεμβάσεις, γιατί δεν αφορούν μόνο την εικόνα μας ή το να νιώθουμε ωραίοι, αλλά πολλές φορές αφορούν μια αποκατάσταση ή τη λειτουργικότητά μας

Σας φλερτάρουν οι άνδρες;

Δεν με φλερτάρουν ιδιαίτερα, γιατί πιστεύω ότι η ιδιότητα της βουλευτού βάζει λίγο την… πινελιά της και στις ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχει μια πιο μετρημένη προσέγγιση, δεν θα το έλεγα δισταγμό, θα το έλεγα ίσως προσεκτικότερα πρώτα βήματα, γεγο νός που βέβαια εκτιμώ ιδιαίτερα στους αν θρώπους γενικά, πόσω μάλλον σε έναν άνδρα.

Εχετε κάνει κάποια αισθητική επέμβαση;

Δεν θεωρώ ταμπού τις αισθητικές επεμβάσεις, γιατί δεν αφορούν μόνο την εικόνα μας ή το να νιώθουμε ωραίοι, αλλά πολλές φορές αφορούν μια αποκατάσταση ή τη λειτουργικότητά μας. Χρειάστηκε κι εγώ να προβώ σε μια επέμβαση πριν από κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ούτε για εμένα ούτε για την οικογένειά μου, που ήταν συμπαραστάτες μου σε αυτή την επέμβαση, αποτέλεσε αυτό ένα κομμάτι της ζωής μου που ένιωσα πως πρέπει να κρύψω ή να ντραπώ. Θεωρώ ότι η ερώτηση αυτή έχει ταυτιστεί με τη γυναικεία ομορφιά, ενώ σήμερα όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, κάνουν περίπου τα ίδια πράγματα στον τομέα αυτόν.

Σας έχουν κάνει πρόταση γάμου;

Φαντάζομαι ότι δεν μετράμε σε αυτό τις προτάσεις γάμου στο σχολείο ή μέσω... e mail! Δεν μου έχουν κάνει πρόταση γάμου και αυτό γιατί θεωρώ πως, αν μου είχαν κάνει, θα ήταν επειδή υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες να τη δεχτώ. Εχω συζητήσει για τον γάμο, που τον θεωρώ μάλιστα την πιο όμορφη ολοκλήρωση μιας υγιούς σχέσης.

Πώς προέκυψε η σκοποβολή στη ζωή σας;

Η σκοποβολή προέκυψε αρχικά από… κληρονομικότητα. Το μικρόβιο υπήρχε από τον μπαμπά μου, που συμμετείχε για πολλά χρόνια σε αγώνες σκοποβολής, και μάλιστα έχει πολλά μετάλλια. Αργότερα, ήταν από τα αθλήματα που πραγματικά χάζευα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω. Νομίζω, είμαι καλή. Με βοήθησε να έχω επιμονή και να πετυχαίνω τον στόχο μου, εντός και εκτός αθλητικής εγκατάστασης.

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 24 Αυγούστου