Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και βρέθηκε στο ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα, ενόψει και της 88ης ΔΕΘ.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.




Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το thestival.gr, μετέβησαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τους περίμεναν βουλευτές της ΝΔ από την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην πόλη.


mitsotakis_thessaloniki_27_8_2024_4_
mitsotakis_thessaloniki_27_8_2024_3_
mitsotakis_thessaloniki_27_8_2024_1_
mitsotakis_thessaloniki_27_8_2024_2_


mitsotakis_imathh-1024x768
mitsotakis_vouleutes-1024x768

Μητσοτάκης: Η ατζέντα στη Θεσσαλονίκη - Η παρουσίαση της πλατφόρμας που κάνει εύκολη την επιθεώρηση των έργων στην επικράτεια από κάθε πολίτη με λίγα κλικ

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr». Ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εν λόγω εκδήλωση, που αφορά τη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση και ενημέρωση για την πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας», όπως έχει πει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι με τον τρόπο αυτό oι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο περίπου 6.000 έργα και παρεμβάσεις, συνολικού ύψους άνω των 77 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση των δικτύων και των υποδομών, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση σε όλη τη χώρα. Θα σταθεί ιδιαίτερα στα έργα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, για τα οποία ευρύτερη αναφορά θα κάνει στη ΔΕΘ, όπου αναμένεται να δώσει και την οριστική ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης. Πέρα από το μετρό, τα έργα αυτά είναι η ανατολική εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (Flyover), η ανάπλαση της ΔΕΘ, η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, τα έργα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπανικολάου» κ.ά.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται πως πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι το πρόσωπο που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει και τοπικά και περιφερειακά πολιτικά χαρακτηριστικά στην απόφαση αυτή.

«Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.