Tην έδρα Επικρατείας που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου αποδέχτηκε η επόμενη κατά σειρά επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Πόπη Τσαπανίδου. Υπενθυμίζεται ότι η Πόπη Τσαπανίδου μετέβη το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη.

Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Τσαπανίδου με δήλωσή της υποστήριξε ότι κλήθηκε από το προεδρείο της Βουλής προκειμένου να να αναπληρώσει την κενή έδρα που άφησε με την παραίτησή του ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Το παρασκήνιο της συνάντησης


Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, χθες το βράδυ το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην κα Τσαπανίδου και της ζήτησε να συναντηθούν σήμερα το πρωί με τον διευθυντή του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο κ. Καπνισάκης ρώτησε την Πόπη Τσαπανίδου εάν προτίθεται να κάνει πράξη την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είχε αποφασίσει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η κα Τσαπανίδου απάντησε ότι νωρίς σήμερα το πρωί το προεδρείο της Βουλής της είχε τηλεφωνήσει και την είχε ρωτήσει αν αποδέχεται τη θέση, με την ίδια να απαντάει θετικά.


Η πρώτη ανάρτηση της Τσαπανίδου


«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.



Δεν θα μιλήσει ο Κασσελάκης στην Κ.Ο. - Με... επιστολή όσα θα πει

Την ώρα που η Πόπη Τσαπανίδου ετοιμάζεται για την ορκωμοσία της, ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr δεν θα μιλήσει στην Κ.Ο. που συγκάλεσε για σήμερα στις 18:00. Ειδικότερα, αναμένεται να διαβάσει μία επιστολή που θα στείλει στους βουλευτές ο διευθυντής της Κ.Ο Θάνος Μωραΐτης.