Μπορεί να πέρασε τελικά η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τις αλλαγές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπέστη ήττα, καθώς μόνο με μία ψήφο παραπάνω εγκρίθηκε η πρότασή του. Η εισήγησή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 «παρών».

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι 17 βουλευτές που στήριξαν την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και ψήφισαν «Ναι» ήταν οι:
  1. Ελενα Άκριτα
  2. Ευάγγελος Αποστολάκης
  3. Αλέξανδρος Αυλωνίτης
  4. Καλλιόπη Βέττα
  5. Γιώργος Γαβρήλος
  6. Ρένα Δούρου
  7. Ράνια Θρασκια
  8. Νίνα Κασιμάτη
  9. Βασίλης Κόκκαλης
  10. Κυριακή Μάλαμα
  11. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
  12. Νίκος Παππάς
  13. Πέτρος Παππάς
  14. Γιώτα Πούλου
  15. Γιάννης Σαρακιώτης
  16. Θεοδώρα Τζάκρη
  17. Ραλλία Χρηστίδου

«Οχι» ψήφισαν οι:
  1. Σωκράτης Φάμελλος
  2. Όλγα Γεροβασίλη
  3. Χρήστος Γιαννούλης
  4. Διονύσης Καλαματιανός
  5. Συμεών Κεδίκογλου
  6. Μαρίνα Κοντοτόλη
  7. Αθηνά Λινού
  8. Κώστας Μπάρκας
  9. Κατερίνα Νοτοπούλου
  10. Θεόφιλος Ξανθόπουλος
  11. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
  12. Γιώργος Ψυχογιός
«Παρών» ψήφισαν οι :
  1. Μλτιάδης Ζαμπάρας
  2. Γιώργος Καραμέρος
  3. Χάρης Μαμουλάκης
  4. Γιώργος Παπαηλιού

Κασσελάκης: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

«Πρέπει να προχωρήσουμε στον ανασχηματισμό για να συνεργαστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σας ζήτω να υπερψηφίσετε την πρόταση» ανέφερε, κατά τη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε σε όσους ζητούσαν να αναβληθεί η ψηφοφορία για την πρότασή του πως «δεν γίνεται να πάμε σε αναβολή, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», με τους «87» να σχολιάζουν πως ο Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. αφού έχει 17 από τους 35 βουλευτές».

Σημεία από παρέμβαση Όλγας Γεροβασίλη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίστηκε αιχμηρή κατά την διάρκεια της παρέμβασής της. «Ποτέ το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Μετά τις ευρωεκλογές μόνο λάθη πάνω σε προηγούμενα λάθη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και εξήγησε: «Ξεκινώντας από την ιστορία που ξεκίνησε από τον Στέφανο Κασσελάκη για τα μαύρα. Όσα δεν τόλμησε ούτε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να πει. Κατασκευή εσωτερικών εχθρών με κύριο στόχο πλέον τον Αλ. Τσίπρα. Όχι Στέφανε, σε ένα χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο μπούλινγκ. Δεν πρόλαβες σε ένα χρόνο. Υπάρχουμε εδώ μέσα άνθρωποι που έχουμε αγωνιστεί σε πολύ δύσκολα για τη χώρα».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα άρα και ο πρόεδρος. Ευθύνεται που παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις. Υπάρχει οργανωμένο σύστημα τρολ με κεντρικό συντονισμό. Κάποιοι νόμισαν ότι θα φύγουν κάποιοι, άλλοι για να έρθουν αυτοί και θα εκτοξευτεί το κόμμα. Δεν είναι χρήσιμοι όσοι λένε σε όλα «ναι», ενώ ξέρουν την αλήθεια. Ό,τι πιστεύω το έκανα πάντα ανοιχτά και ορατά και τα θετικά και αρνητικά. Σήμερα δεν προτείνεται αλλαγή για να πάμε μπροστά. Γίνεται άλλο ένα ξεκαθάρισμα. Ο Σωκράτης υπηρέτησε το ρόλο του και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και σε πολύ δύσκολες στιγμές με πολλή μεγάλη επάρκεια και αξιοπιστία και αυτό είναι κοινός τόπος σε όλη την κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ένταση με Σωκράτη Φάμελλο

Νωρίτερα, σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση Κασσελάκη για "καρατόμηση" του Σωκράτη Φάμελλου από προέδρο της ΚΟ και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά. Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως δεν αποχωρεί και ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής, προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση, οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος και Συμεών Κεδικογλου ζήτησαν να αναβληθεί η ψηφοφορία, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ότι η διαδικασία πρέπει να λήξει σήμερα. 

«Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα θα διαλυθούμε ή θα διχαστούμε ετι περαιτέρω. Προτείνω διακοπή της συνεδρίασης της Κ.Ο και συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου με την σύνθεση που προβλέπει το καταστατικό, φυσική παρουσία του προέδρου προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση» φέρεται να είπε ο κ. Καραμέρος.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Σωκράτης Φάμελλος πήρε τον λόγο και είπε ότι υπαναχωρεί από την πρόταση να του γίνει μομφή, όμως ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφιστεί η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3qxsf9mtjpt)

Έντονοι διάλογοι στη συνεδρίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άρνηση του να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος ο Σωκράτης Φάμελλος δέχθηκε τα "πυρά" από τον βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση Φάμελλου-Αυλωνίτη στην ΚΟ, παρέμβαση Γαβρήλου

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως διαφωνούσε με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, «από την πρώτη εβδομάδα», με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη να του απαντά σε υψηλούς τόνους: «Αφού διαφωνούσες, γιατί δεν το είπες; Αν από τη μία έχουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαφωνούν, κάποιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί».

Σε κάποιο σημείο φέρεται να παρενέβη και ο Γιώργος Γαβρήλος, ο οποίος σχολίασε την άρνηση του Σωκράτη Φάμελλου να παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΟ. «Δεν μιλάει κανείς για ανεπάρκεια του Σωκράτη. Όμως, πρέπει να καταλάβει ότι αντλεί τη νομιμοποίησή του από τον εκλεγμένο πρόεδρο», φέρεται να είπε ο βουλευτής Αργολίδας.

Νοτοπούλου κατά Κασσελάκη

«Σήμερα έπρεπε να συζητάμε για τη ΔΕΘ και η εισήγηση είναι για το πως θα διαλυθούμε», τόνισε κατά την τοποθέτηση της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αφήσαμε καρφίτσα να πέσει κάτω από όσα κάνει η ΝΔ, εμείς κάνουμε στην πραγματικότητα και την παραγωγή θέσεων. Η ΚΟ ήταν η μόνη που λειτουργούσε ενωμένη» σημείωσε επίσης η βουλευτής. «Μήνες τώρα, η παραγωγή πολιτικού έργου επισκιάζεται μονίμως από την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής, ανέφερε, κατά πληροφορίες, η βουλευτής Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας πως «όλα όσα συνέβησαν μεχρι σήμερα ήταν αποκλειστικά επιλογές του προέδρου: ΝΑΤΟ ιερή συμμαχία, αντικοινοβουλευτικος λόγος, ευρωεκλογές με πόθεν έσχες».

«Η στοχοποίηση μας και οι αναρτήσεις αόριστης καταδίκης δεν σημαίνουν τίποτα όταν στοχοποιούμαστε συστηματικά από την ηγετική ομάδα», συνέχισε η ίδια. Για την Πολιτική Γραμματεία, υποστήριξε πως «τα κόμματα που λειτουργούν δημοκρατικά ανέχονται τη διαφωνία, ο πρόεδρος κάνει αναρτήσεις και βίντεο περιγράφοντάς μας ως υπονομευτές και μιλά για σχέδιο διαπλοκής, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου. Εκτιμώ και αγαπώ τους συντρόφους που προτάθηκαν να μπουν προεδρείο αλλά τους καλώ να μη δεχτούν για να σώσουμε την συνοχή και την αξιόπρέπεια της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο προεδρος να αποσύρει την πρότασή του αλλιώς να πάμε σε κάλπη», κατέληξε η κυρια Νοτοπούλου...