Στην παράδοση και κυκλοφορία νέων λεωφορείων, στο μετρό της Θεσσαλονίκης και στους σιδηροδρόμους αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (28/8) ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε αρχικά ότι τις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα 66 επιπλέον λεωφορεία, προς διευκόλυνση των πολιτών στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ακόμα 300 καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο εξάμηνο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού του επόμενου έτους, δηλαδή του 2025, στους δρόμους της Αττικής θα δούμε 950 νέα λεωφορεία.

Ακόμα, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στους λεωφορειόδρομους, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η κίνηση των νέων λεωφορείων στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Σταϊκούρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λειτουργήσει στις 30 Νοεμβρίου. Αρχικά οι σταθμοί λειτουργίας θα είναι 13 και θα προστεθούν ακόμα 5 σταθμοί, καθώς μέχρι το τέλος του 2025, το μετρό θα επεκταθεί και θα λειτουργεί μέχρι την Καλαμαριά.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν βρεθεί 463 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σιδηρόδρομο και να υπάρχει η διπλή γραμμή στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Όπως είπε καταλυκτικά, τους επόμενους μήνες θα βγουν οι διαγωνισμοί για το συγκεκριμένο έργο.