Ως αντιπρόεδρος της Βουλής και επανεκκινώντας τις διαδικασίες των εργασιών της Ολομέλειας μετά τις θερινές διακοπές, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε και τυπικά στο Σώμα την επιστολή παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου.

Έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία ορκωμοσίας την Παρασκευή της α’ επιλαχούσας, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία, όπως ανακοίνωσε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Βουλής, θα αποδεχθεί την έδρα της βουλευτή Επικρατείας ως ύψιστο συνταγματικό της καθήκον.

Επίσης, και σε έναν τόνο... ειρωνείας, αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί ηγετικό μέλος των «87» απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε και την επιστολή με την οποία μετά τις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη ορίζεται νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου και νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Γαβρήλος, Κασιμάτη και Σαρακιώτης) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και την καινούργια σύνθεση της διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: "Πόλεμος" όλων εναντίον όλων - Ανοικτό το να προκηρυχθούν νέες εκλογές, η "διχαστική" πρόταση Κασσελάκη και οι φόβοι για διάλυση

Τα «βέλη» της Γεροβασίλη: «Άλλο ένα ξεκαθάρισμα η αντικατάσταση Φάμελλου από Παππά - Κατασκευή εσωτερικών εχθρών με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα»

Τα παραπάνω έρχονται δε μετά την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη στην επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τόνισε πως μετά τις ευρωεκλογές γίνονται μόνο λάθη πάνω σε προηγούμενα λάθη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευθύνεται που «παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις», τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, εξαπολύοντας τα «βέλη] της κατά του προέδρου, τονίζοντας ότι και αυτός κρίνεται κάθε μέρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για «κατασκευή εσωτερικών εχθρών με κύριο στόχο πλέον τον Αλέξη Τσίπρα» αλλά και «οργανωμένο σύστημα τρολ, με κεντρικό συντονισμό».

«Όχι, Στέφανε, σε έναν χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο μπούλινγκ. Δεν πρόλαβες σε έναν χρόνο», είπε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι χρήσιμοι όσοι λένε σε όλα “ναι”, ενώ ξέρουν την αλήθεια», τόνισε και χαρακτήρισε «άλλο ένα ξεκαθάρισμα» την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, που πέρασε οριακά, για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στο «τιμόνι» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.