Για τις τελευταίες εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Mega ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης που βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο του γαμήλιου γλεντιού του ερωτηθείς για την διαφαινόμενη διαγραφή της Αθηνάς Λινού τόνισε ότι «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας».


Κασσελάκης: H Λινού δεν έχει απαντήσει

«Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που εχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία γίνεται διερεύνηση ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rluo5g9d1t)


«Ήταν ενήμερος ο Σωκράτης Φάμελλος εδώ κι ένα μήνα»

«Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Την συζήτηση με τον κ. Φάμελλο όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε πρώτη φορά χθες», τόνισε σχετικά με την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσει επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για την στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Ενώ για τον Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές».