Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και με τη βούλα βρίσκεται πλέον η Αθηνά Λινού καθώς το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η επιστολή στην οποία αναφέρεται η διαγραφή της από την Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 34 βουλευτές ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου η οποία καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου. Σημειώνεται ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι μόλις τρεις βουλευτές με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε στο προεδρείο της Βουλής ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βουλευτής Β1' Βόρειο Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Με εκτίμηση, Νίκος Παππάς-Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

pappas


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News ανέφερε ότι ««δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας».


Κασσελάκης: H Λινού δεν έχει απαντήσει

«Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που εχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία γίνεται διερεύνηση ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rluo5g9d1t)