«Έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος ένα εικοσιτετράωρο μετά την καρατόμησή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά στη θέση του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, γνωστοποίησε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ υπογράμμισε ότι «η εισήγηση του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ». Συγκεκριμένα, άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «επέλεξε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πρόβλημα, ενώ η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα που είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση αυτή «αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα».

Σωκράτης Φάμμελος: Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη

Ωστόσο, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι δεν είναι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ επεσήμανε ότι «η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό».

«Θεωρώ ότι η επιλογή του προέδρου ήταν λάθος», είπε αναφορικά με την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να τον απομακρύνει από τη θέση του αρχηγού της ΚΟ και τόνισε ότι οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rosbzxw75d)

Για το ζήτημα του Παύλο Πολάκη και της Αθηνάς Λινού, είπε ότι δεν μπορεί να έχει η δραστηριότητα της συσχέτιση με την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων που τον έθεσε εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο ότι έχουμε μία καταστροφική κυβέρνηση και ανύπαρκτο κράτος δικαίου, με προβλήματα να ταλανίζουν τα νοικοκυριά.