Η επόμενη μέρα από την θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαδεύτηκε από το θέμα της Αθηνάς Λινού, η οποία τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς κρίθηκε ότι οι εξηγήσεις που έδωσε για όσα την κατηγορεί ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν επαρκείς.

«Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsup. Αναμένουμε την απάντησή της» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς η Αθηνά Λινού μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε απαντήσει στις οχλήσεις της Κουμουνδούρου.

Ο Νίκος Παππας ως επικεφαλής της ΚΟ επιχείρησε πολλές φορές να μιλήσει με την βουλευτή Επικρατείας προκειμένου να της ζητήσει να παραδώσει την έδρα, «αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο».

Τελικά η Αθηνά Λινού κράτησε την έδρα και σε δήλωση της αναφερόμενη στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη να παραδώσει την έδρα τόνισε πως «με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής».

Πολλοί, ωστόσο, θεωρούν ότι η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός κόμματος την Αθηνά Λινού έγινε εκτός των άλλων για δύο σημαντικούς λόγους. Κατ’ αρχήν, η ενέργεια αυτή ικανοποίησε τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο βουλευτής Χανίων είχε ανοίξει βεντέτα με την βουλευτή Επικρατείας για τις οικονομικές δραστηριότητές της.

Ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε όντως ικανοποιημένος και με ανάρτηση του ανέφερε: «Απλά δικαίωση». «Συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές». Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι παρά την ικανοποίηση του για την εξέλιξη στην υπόθεση Λινού, ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να επιμένει σε αυτά που έχει πει για τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία.

Φυσικά κάνεις δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εάν δηλαδή ο Παύλος Πολάκης θα θελήσει να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν θα επιμείνει μέχρι τέλος στην κριτική που ασκεί στον πρόεδρο του κόμματος και εάν τελικά θα επιμείνει στην πρόταση μομφής.

Πάντως, εάν ο βουλευτής Χανίων επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά από το συνέδριο του κόμματος. Όπως δείχνουν όλα, ο δρόμος είναι μακρύς και η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να έχει δίπλα του τον βουλευτή Χανίων μεγάλη, καθώς γνωρίζει ότι ο Παύλος Πολάκης του είναι απαραίτητος για να κρατήσει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Αθηνά Λινού βρέθηκε απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καταψηφίζοντας την εισήγηση του στην ΚΟ. Το γεγονός αυτό προφανώς εκνεύρισε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση κινδύνευσε να εμφανιστεί ότι δεν ελέγχει την ΚΟ του κόμματός του, δεδομένου ότι η εισήγηση του πέρασε με μία ψήφο διαφορά.

Άλλωστε μόνο 17 βουλευτές στάθηκαν στο πλευρό του στο σύνολο των 35 που ήταν παρόντες. Δεκατέσσερις βουλευτές την καταψήφισαν, ενώ άλλοι 4 ψήφισαν παρών. Το γεγονός ότι οι «87» έσπευσαν να πανηγυρίσουν λέγοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελλάκης είναι πρόεδρος κόμματος χωρίς ΚΟ» δείχνει το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα μέχρι δηλαδή το συνέδριο του κόμματος.

Η πρώτη αντιπαράθεση αναμένεται να γίνει στην ΚΕ στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου όπου ολες οι πλευρές θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους . Οι «87» υποστηρίζουν ότι πλέον τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεται η πλευρά του προέδρου, ενώ η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι στην ΚΕ οι διαφωνούντες θα πάρουν την απάντηση τους.

Γι’ αυτό άλλωστε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε δίπλα του τον Νίκο Παππα ο οποίος λέγεται ότι και αυτός επηρεάζει στελέχη της ΚΕ. Χθες, πάντως, στελεχη που πρόσκεινται στην ομάδα Παππα εμφανίζονταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένα, καθώς ο βουλευτής του Νοτίου τομέα δεν τους είχε ενημερώσει για την απόφαση του. Λένε, μάλιστα, ότι εάν συμφώνησε στις αλλαγές των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αυτό ήταν μεγάλο λάθος.

Σε ό,τι αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος έλεγε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την μετακίνηση του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι ο ίδιος εδώ και ένα μήνα τον είχε ενημερώσει για τα σχέδια του.

Το επιτελείο του προέδρου συνεχίζει να επιμένει πάντως ότι πίσω από την αμφισβήτηση του κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από την πλευρά του εμφανίζεται να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.