Όχι μόνο δεν κοπάζουν, αλλά όλο και εντείνονται οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν τη διενέργεια νέων εσωκομματικών εκλογών, με στόχο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποδειχθεί κατά πόσον ο Στέφανος Κασσελάκης δύναται να είναι η λύση στο «πρόβλημα ηγεσίας» που εμφανίζεται οξύ στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι βουλευτές, που τάσσονται στο πλευρό του προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ζητούν την επαναφορά του - σίγουρα έχοντα ρόλο ρυθμιστή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ - Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που εμφανίζεται «δικαιωμένος» με τις χθεσινές εξελίξεις με την Αθηνά Λινού. Υπενθυμίζεται πως η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τελικά διεγράφη, χωρίς να αποδέχεται την γραμμή του κόμματος να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα για λόγους «διαφάνειας», με βάση τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, σε μια κίνηση που σίγουρα μοιάζει με απόπειρα... εξευμενισμού του «αψύ Σφακιανού».

Το εκρηκτικό αυτό κλίμα κυριαρχεί ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου οι ισορροπίες φαντάζουν λεπτές, αν αναλογιστεί κανείς πως η «νίκη» Κασσελάκη σε σχέση με τις αλλαγές στην ΚΟ ήταν... «πύρρειος» με μόλις 17 βουλευτές να υπερψηφίζουν την εισήγησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη και Φαραντούρης ζητούν ανοικτά εκλογές

Το «νήμα» άρχισε να ξετυλίγεται χθες το βράδυ, όταν η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Action24 η Όλγα Γεροβασίλη, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την απομάκρυνση της Αθηνάς Λινού, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει λύση «δια της κάλπης. Προφανώς να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές. Ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό θα λειτουργήσει λυτρωτικά» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για το κόμμα, «γιατί από πέρσι μέχρι φέτος με ευθύνη του πρόεδρου έχουμε αφαιρέσεις και διαιρέσεις και όχι πρόσθεση και πολλαπλασιασμό», όπως είπε με νόημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rsszfgi9op)
Με την θέση αυτή συμφώνησε σήμερα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, που συνεχίζει να μην δίνει σαφή απάντηση, ως προς το αν θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση», είπε ειδικότερα, τονίζοντας πως «υπάρχει θέμα ηγεσίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s666szn92h)

Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1:  «Είναι γελοίο κάποιοι να θέλουν εκλογές μέχρι να χάσει ο Κασσελάκης - Όποιος θέλει, ας καταθέσει πρόταση μομφής»

Στις ανωτέρω αιτιάσεις απάντησε ο Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι γελοίο κάποιοι να θέλουν εκλογές μέχρι να χάσει ο Κασσελάκης» και καλώντας τους αμφισβητίές του προέδρου να καταθέσουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή. «Δεν καταλαβαίνω τι θα προσφέρει μια τέτοια διαδικασία».

Αναρωτήθηκε, δε: «Υπάρχει καποιος Μεσσίας στο συρτάρι; Υπάρχει σχέδιο που θα εκτινάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%; Όποιος θέλει, να κάνει πρόταση μομφής στην ΚΕ. Ιδού η Ρόδος», είπε χαρακτηριστικά.

Κασιμάτη: Να γυρίσει ο Πολάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Η Λινού έπρεπε να συγκρατηθεί

Εν τω μεταξύ, την άποψη πως ο Παύλος Πολάκης πρέπει να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, με την ίδια να φαίνεται να δικαιώνει τον βουλευτή Χανίων στο περιστατικό bullying απέναντι στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σχετικά με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν αιφνιδίασε κανέναν με την ψήφο της, καθώς είχε υπογράψει το κείμενο των "87"».

«Έπρεπε να είχε συγκρατήσει τον εαυτό της με το κλάμα στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη», τόνισε ακόμα η κ. Κασιμάτη.

«Ο ίδιος θα πρέπει να γυρίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η σύμβουλος του Γεωργιάδη που τον χλεύαζε», πρόσθεσε, λέγοντας επίσης ενόψει της ορκωμοσίας της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου πως «η έδρα δεν ανήκει» σε εκείνη, αλλά στο κόμμα», λέγοντας πως «κανένας επιλαχών δεν έπρεπε να αναλάβει την έδρα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s60qd0bsax)