Οι εικόνες με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έφτασαν από τη λίμνη Κάρλα στον κόλπο του Παγασητικού έχουν προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Και ενώ ο Άρειος Πάγος με κατεπείγον αίτημά του ζητάει απαντήσεις για το συγκεκριμένο γεγονός οι δύο αιρετοί συγκρούονται σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ο δήμαρχος Βόλου κατηγορεί τον περιφερειάρχη γι' αυτή την κατάσταση, ενώ ο τελευταίος δηλώνει ότι η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η άγρια σύγκρουση ξεκίνησε έπειτα από την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Αχιλλέας Μπέος τόσο στον Παγασητικό όσο και στον χείμαρρο Ξηριά όπου σταμάτησε ένα σκαπτικό μήχάνημα το οποίο όπως ανέφερε έθαβε τα νεκρά ψάρια στην κοίτη του χειμάρρου. Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του Δημήτρη Κουρέτα (σ.σ.τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων νούμερο) ισχυριζόμενος ότι η ταφή των ψαριών στον Ξηριά γίνεται με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Η απάντηση Κουρέτα

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση. «Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του στον Ταχυδρόμο ανέφερε επίσης ότι «δεν δώσαμε καμία εντολή σε εργολάβο να θάψει ψάρια. Εχουμε ενεργή σύμβαση με εταιρεία που συγκεντρώνει τα νεκρά ψάρια σε μία άκρη πριν ακολουθήσει δεύτερο μηχάνημα για να τα φορτώσει σε κοντέινερ για να οδηγηθούν για καύση. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία θα προσκομίσουμε στην Εισαγγελία. Για ποιο λόγο να δώσουμε εντολή να τα θάψουν, όταν έχουμε σύμβαση για καύση;», 

Κουρέτας: Είναι ανίκανος

Ο ίδιος ανταπέδωσε τα πυρά στον δήμαρχο Βόλου λέγοντας ότι «εμείς κάνουμε τη δουλειά όλων και ο Μπέος κάθεται και κοιτάει. Είναι ανίκανος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς κάνουμε. Πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι σαν τους παππούδες που κάθονται και διηγούνται ιστορίες στα εγγόνια τους. Και ξαφνικά απέκτησε οικολογικές ανησυχίας. Ποιος; Ο Μπέος; Ποιος τις έχασε και τις βρήκε αυτός;».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sie26eux8h)

Μπέος: Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να παίζουν σε βάρος του βολιώτικου λαού

Λίγη ώρα μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κουρέτα ο Αχιλλέας Μπέος επανήλθε και κατηγόρησε ευθέως τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της κατάστασης. Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για αδράνεια και ανευθυνότητα επειδή δεν έκλεισαν το θηρόφραγμα. Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να παίζουν παχνίδια σε βάρος του βολιώτικου λαού είπε και τόνισε ότι είναι κρίμα να την πληρώσει ο χειριστής του μηχανήματος στον Ξηριά.