Η κίνηση της Όλγας Γεροβασίλη να προτείνει μία νέα εκλογική αναμέτρηση ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η απάντηση των 87 στις απανωτές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος με τον τρόπο του έχει αναφερθεί σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση.

«Ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των «87» – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προσκαλέσουν στην κεντρική επιτροπή» ήταν η δήλωση πηγών της Κουμουνδούρου, το βράδυ της επεισοδιακής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας την περασμένη Τρίτη.

Η Ολγα Γεροβασιλή έδειξε λοιπόν ότι δεν φοβάται την πρόκληση της εκλογικής αναμέτρησης και γι αυτό σε συνέντευξη της είπε :” Πρέπει να απευθυνθεί ο ίδιος στα μέλη του κόμματος , θα είναι λυτρωτικό ο ίδιος να απευθυνθεί στα μέλη, στον κόσμο που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τον δυναμώσει και να σταματήσει η καθοδική του πορεία». Και πρόσθεσε: «Προφανώς να ξαναγίνουν εκλογές» .

Ακόμα διαφώνησε με το ότι «ο πρόεδρος ζητάει να προκληθεί. Ο ίδιος «πρέπει να πάρει την ευθύνη και να κάνει μια θαρραλέα κίνηση» είπε «αυτή τη στιγμή είμαστε σε καθοδικό σπιράλ και πρέπει ο πρόεδρος να πάρει την ευθύνη».

Στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κανένα λόγο να στήσει κάλπες παρά μόνο εάν στο συνέδριο δει ότι έχει χάσει τη δυναμική του στο κομματικό ακροατήριο και έχει απέναντι του μία συντεταγμένη ομάδα που μπορεί να μην έχει την πλειοψηφία μπορεί να τον ροκανίσει.

Οι συνεργάτες του θεωρούν ωστόσο ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν θα συμβεί και στην κορυφαία διαδικασία του κόμματος ο πρόεδρος του κόμματος θα επαναβεβαιώσει την προεδρεία του χωρίς κάλπες .

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μία νέα εκλογική κάλπη, οι ψηφοφόροι θα ήταν πολλοί λιγότεροι ενώ θα υπήρχε τεράστια κινητοποίηση των στελεχών που βρίσκονται απέναντι στον Στέφανο Κασσλάκη. Άλλωστε και με τις ψήφους τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλεγεί και να κερδίσει την Εφη Αχτσιόγλου στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι οι “87” πηγαίνοντας προς το συνέδριο θα κινηθούν με βάση αυτό το αφήγημα καθώς θα θέλουν να δείξουν δύο πράγματα.

Κατ αρχήν οτι έχουν ακόμα ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ και αφ ετέρου ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι μόνο λόγια καθώς δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση μαζί τους.

Φυσικά μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν καταλήξει ποιος θα βρεθεί απέναντι στο Στέφανο Κασσελάκη καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς . Μέχρι τώρα ο Νικόλας Φαραντούρης εμφανίζεται να θέτει υποψηφιότητα ενώ κάποιοι θεωρούν ότι κοντά σε αυτό το σενάριο είναι και ο Σωκράτη Φάμελλος. Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και η Ολγα Γεροβασίλη .

Παράλληλα στην ΚΕ ο Στέφανος Κασσελάκης έχοντας δίπλα του και τον Νίκο Παππα αναμένεται να δείξει τις δυνάμεις του απέναντι στους διαφωνούντες .

Υπέρ του σεναρίου των εκλογών τάχθηκε και ο Νικόλας Φαραντούρης λέγοντας ότι οι κάλπες μπορούν να εκτονώσουν την κατάσταση.

Ρυζικά αντιθέτως εμφανίστηκε και ο βουλευτής Πέτρος Παππας που ανήκει στην ομάδα Κασσελάκη λέγοντας ότι «Είναι γελοίο κάποιοι να θέλουν εκλογές μέχρι να χάσει ο Κασσελάκης»«Δεν βρίσκω λογική στην παραίνεση της κυρίας Γεροβασίλη», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνω τι θα προσφέρει μια τέτοια διαδικασία». Αναρωτήθηκε, δε: «Υπάρχει καποιος Μεσσίας στο συρτάρι; Υπάρχει σχέδιο που θα εκτινάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%; Όποιος θέλει, να κάνει πρόταση μομφής στην ΚΕ. Ιδού η Ρόδος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει και η αντιπαράθεση για το θέμα της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στο κόμμα . Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη τόνισε ότι «θα πρέπει να γυρίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η σύμβουλος του Γεωργιάδη που τον χλεύαζε», πρόσθεσε , ενώ επέκρινε την Αθηνά Λινού για τα δάκρυα της .

Διαφορετική άποψη έχει ο βουλευτής Πρεβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ο οποίος ανέφερε ότι «Δεν παρέλκουν οι λόγοι για να επιστρέψει στην Κ.Ο. ο Πολάκης».Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «ακόμη κι αν τον ειρωνευόταν, δε μιλάς έτσι σε μία εργαζόμενη γυναίκα».

Εν τω μεταξύ ο Σωκράτη Φάμελλος σε συνέντευξη του τόνισε χθες ότι «Έχουμε μία νέα κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από την αμφισβήτηση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον πρόεδρο του κόμματος και μία αμφισβήτηση, η οποία δεν στηρίχθηκε σε καμία δικαιολογία».