Τα «ξίφη» τους στον «αέρα» του Παραπολιτικά 90,1 «διασταύρωσαν» ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται σχετικά με το ζήτημα των νεκρών ψαριών που έχουν κατακλύσει τον Παγασητικό κόλπο.

*Διαβάστε εδώ: Βόλος: Νέο φράγμα στον χείμαρρο Ξηριά για να συγκρατηθούν οι τεράστιες ποσότητες νεκρών ψαριών

Ειδικότερα, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» και «ανεύθυνο» τον κ. Κουρέτα στον «αέρα» της εκπομπής «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να απαντά πως «αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι πλέον ανεκτές» και πως «θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη».


Μπέος: Ο Κουρέτας είναι πολιτικός απατεώνας και ανεύθυνος

«Ρίχνουμε την ευθύνη στην Περιφέρεια για τους χειρισμούς που γίνονται. Η ανεπάρκεια του περιφερειάρχη επέτρεψε να γίνει αυτό», είπε αρχικά ο κ. Μπέος, ο οποίος ανέφερε πως τα νεκρά ψάρια ξεπερνούν τους 100 χιλιάδες τόνους.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τον κ. Κουρέτα «πολιτικό απατεώνα» και «ανεύθυνο».

«Ανέθεσαν σε εργολάβο να πάει να καθαρίσει τον ποταμό. Τα ψάρια έπρεπε να πάνε για καύση. Είναι ανεύθυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπέος ανέφερε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, ενώ ζήτηση από την κυβέρνηση να απαλλάξει τους επιχειρηματίες από φόρους και πρόστιμα.

Σχετικά με το τελεσίγραφο του κ. Κουρέτα «Ή ο Μπέος ή εγώ», είπε: «Γελάνε και τα ψάρια. Εμένα με ενδιαφέρει η πόλη. Θα κριθούμε από τον κόσμο. Εμένα 3 5ετίες ο κόσμος με επιλέγει».


Κουρέτας: Αυτό που κάνει ο Μπέος είναι στημένο - Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και όχι μόνο για τη συμπεριφορά του

«Αυτό που κάνει ο Μπέος είναι στημένο. Είναι τα πολιτικά του παιχνίδια. Τα ψάρια έπρεπε να είχαν μπει τα δίχτυα νωρίτερα από τον Οργανισμό Λιμένος. Απλώς μπήκε αργά», είπε με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

«Έχουμε καταθέσει αίτηση να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Βόλος», τόνισε.

«Τη Δευτέρα παρουσιάζουμε τα αντιπλημμυρικά. Φυσικά ανησυχώ για τον χειμώνα που έρχεται», συνέχισε.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του κ. Μπέου, είπε πως «οι συμπεριφορές αυτές φτάνουν στο τέλος. Δεν είναι ανεκτές. Θα υπάρχουν κυρώσεις. Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και όχι μόνο».