Στη Φλώρινα βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στο ηλεκτρικό ρεύμα, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλά, χωρίς να δημιουργηθούν ζημιές και με σεβασμό στους καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμα: "Καρφιά" Κατρίνη κατά Δούκα: Ο ρόλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια part time απασχόληση ούτε παράλληλος ρόλος

Οι δηλώσεις του Χάρη Δούκα

«Ο ρόλος της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, δεν είναι να σέρνoυν το χορό της ακρίβειας αλλά να προσπαθούν να διατηρούν τις τιμές χαμηλά, χωρίς να δημιουργούν ζημιές, αλλά να δημιουργεί αξιοπρέπεια στους πολίτες.

Στην περιοχή δημιουργούνται φαραωνικά φωτοβολταϊκά έργα, φαραωνικά αιολικά έργα, γίνεται η περίφημη πράσινη μετάβαση γιατί κούμπωσαν την απολιγνιτοποίηση με την πράσινη μετάβαση, η οποία και αυτή κατέληξε να είναι μία πράσινη «μπίζνα» των 4 μεγάλων και της ΔΕΗ.

Κι εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε ένα φωτοβολταϊκό στις στέγες μας, γιατί το δίκτυο είναι κορεσμένο, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και δε λέμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά για να δημιουργήσουμε υπερκέρδη, αλλά για να μην μπλέξουμε στα πράσινα και στα κίτρινα τιμολόγια, για να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των ενεργειακών μας αναγκών. Και όμως, το δίκτυο είναι κορεσμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.