Δεν λέει να κοπάσει το πολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απίστευτο «πινγκ πονγκ» δηλώσεων για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής σε εσωκομματικές κάλπες.

Μάλιστα, μετά την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες για την επανεκλογή προέδρου διατυπώνεται όλο και συχνότερα από στελέχη του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το άρθρο - φωτιά του Καρτερού, η επιστολη Σπίρτζη και η Γεροβασίλη

Με άρθρο φωτιά ο Θανάσης Καρτερός επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη παρομοιάζοντάς τον με τον Ζήκο.

Ταυτόχρονα, αφήνει αιχμές για τα στελέχη που «ωραιοποιούν και προσυπογράφουν τις ασχήμιες». «Να υποκύψουμε λίγο στον πειρασμό του λαϊκισμού; Τετραήμερο γαμήλιο πάρτι πολυτελείας στην Κρήτη, με εκατοντάδες ανθρώπους απλήρωτους κι απελπισμένους στην Αθήνα. Και αυτοί κουμπαριές, βίον ανθόσπαρτον, μυστικές συμφωνίες και φανερά δείπνα. Με συντρόφους τους στο μενού» σημειώνει ο Θανάσης Καρτερός, ενώ διερωτάται «γιατί λοιπόν ο Στέφανος αρνείται πεισματικά αυτή την προσφυγή στα μέλη που λατρεύει και τον λατρεύουν;».

Απαντώντας εμμέσως στην ανάρτηση του αδελφού του προέδρου του συριζα ΠΣ, Στέλιου Κασσελάκη, «γιατί ακούγονται ανοησίες, και από χείλη της οικογένειας ακόμα, ότι η προσφυγή στα μέλη κοστίζει; Είναι ταλαιπωρία; Είναι κόλπο και σχέδιο των υπονομευτών;».

Η συνέχεια στο «σίριαλ» με τον Πολάκη, η επιστολή Σπίρτζη και η Γεροβασίλη

Στο μεταξύ λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε... εν τω μέσω της νυκτός, με νέα ανάρτηση και άναψε «φωτιά» στο κόμμα.

Ο Κρητικος βουλευτής διατηρεί ανοιχτό το εσωκομματικό μέτωπο, καθώς με νυχτερινή του ανάρτηση στο Facebook έθεσε ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας. O κ. Πολάκης ανέφερε στην ανάρτησή του: «Άντε καλό ξημέρωμα. Τώρα που τελείωσε...

Ήρθε ο: «Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε. Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης απέστειλε επιστολή στην επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία επιτίθεται στην ηγεσία και χαρακτηρίζει την διαγραφή του ειλημμένη απόφαση.

«Με την επιλεγείσα τακτική του «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» του Προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο», αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Σπίρτζης.


Ο Κασσελάκης “πετάει το γάντι” στον Τσίπρα:

Με σαφείς αιχμές για την στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και πετώντας του γάντι προκειμένου να λάβει ξεκάθαρα θέση για τις ταραχώδεις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα.

“Συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας” ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την στάση του και την τακτική του να μην παίρνει ξεκάθαρα θέση. “Θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Να τοποθετηθεί καθαρά και ανοιχτά"

Ειδικότερα, Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να το τοποθετηθεί άμεσα «καθαρά και ανοιχτά», όπως έκανε στο προηγούμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μέσω «κύκλων», διαρροών και «αυτόκλητων ερμηνευτών του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως «θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν. Όλοι αυτοί συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας».

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», υπογραμμίζει.

Ο κ. Κασσελάκης βάζει επίσης στο στόχαστρο σενάρια περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου κεντροαριστερού κόμματος, κι εξαπολύει τα βέλη του στην ομάδα των “87”, λέγοντας: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα-“κουρελού”, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή για ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Πρόθυμοι φαίνεται ότι υπάρχουν από όλες τις πλευρές, όπως και πρόθυμοι επιχειρηματικοί κύκλοι».

Για το ενδεχόμενο ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «στην πολιτική δεν κρίνονται φιλίες, αλλά πολιτικά σχέδια. Το κόμμα μας έχει κανόνες και θεσμικές διαδικασίες. Σε αυτές μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταθέσει τις προτάσεις του και να κριθούν από τα συλλογικά όργανα».

Τέλος, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού», επισημαίνοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα. Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού».