Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην πιο κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κόμματος, καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα κρίνει την πορεία και την ενότητα του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με μία έμμεση απειλή η πλευρά των «87» άφησε να εννοηθεί ότι τίποτα δεν αποκλείει την ανεξαρτητοποίηση περισσότερων των δέκα βουλευτών.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι η «εβδομάδα της μπλόφας», καθώς όλες οι πλευρές παραθέτουν τα όπλα τους εν οψει της κρίσιμης ΚΕ, κανείς δεν ξέρει ωστόσο ποια στιγμή οι μπλόφες θα μετεξελιχθούν σε πράξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθεία αμφισβήτηση Κασσελάκη από τον Πολάκη  

Χθες, πάντως, η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων δημιούργησε αίσθηση, καθώς εμφανίστηκε να επικρίνει με σφοδρότητα τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από τους «87».

Ο Παύλος Πολάκης αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάζεται σκληρή αντιπολίτευση πρόσθεσε πως «αυτό τον σκοπό δεν τον εξυπηρετεί ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακίων στα social, της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών του πλούτου που σκεπάζουν και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία», στρεφόμενος έτσι με σφοδρότητα κατά του κ. Κασσελάκη. «Ούτε τα σχέδια κάποιων να φύγουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της κεντροαριστεράς της διαπλοκής», σχολίαε ακόμα ο κ. Πολάκης «φωτογραφίζοντας» τους «87». Κατέληξε, μάλιστα, πως «η Κεντρική Επιτροπή στις 6-7 Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας, Θα είμαι παρών».

Η αλήθεια είναι ότι για όσοι γνωρίζουν πως σκέπτεται ο αψύς Κρητικός η ανάρτηση του δεν ξάφνιασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατ’ επανάληψη στις συζητήσεις που κάνει βάζει το θέμα του πως πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσσελάκης. Όπως λέει, «κατα την άποψη του θέλει να φτιάξει ένα καθαρά προσωποκεντρικό κόμμα, όπου θα προΐσταται ο αρχηγός χωρίς την παρουσία των οργάνων και των στελεχών».

Αυτό, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι μεγαλωμένος μέσα στην Αριστερά «δεν το δέχεται για κανένα λόγο». Κάποιοι μάλιστα σημειώνουν με νόημα ότι «και μόνο ότι του θυμίζει την δομή του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου τον κάνει να αντιδρά».

*Διαβάστε ακόμα: Σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών “φυλών” και δελφίνων με φόντο την Κεντρική Επιτροπή

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3uxoobw20ch)


Το παρασκήνιο ενόψει της ΚΕ της Παρασκευής

Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Παύλος Πολάκης θα συμμαχήσει με τους «87» και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα το πράξει, αλλά και αν οι διαφωνούντες θα θελήσουν να ταυτιστούν με τον διαγραφέντα βουλευτή. Φυσικά όλα είναι πιθανά καθώς όπως είναι γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουν το ίδιο πράγμα. Να σταματήσουν τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος - κατα την άποψη τους- δεν σέβεται τα όργανα.

Πληροφορίες λένε, πάντως, ότι στελέχη της Κουμουνδούρου έψαχναν τρόπους προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να επιστρέψει στο κόμμα μετά το συνέδριο προκειμένου να μην φανεί ότι υπαναχωρούν, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν την πλειοψηφία. Η επιστροφή του φυσικά δεν θα γινόταν έτσι. Θα έπρεπε να κάνει μία κίνηση καλής θέλησης προκειμένου τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους.

Στην ΚΕ αναμένεται να δοθεί η μεγάλη μάχη καθώς κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα κατατεθεί πρόταση μομφής ή εάν θα βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος για να αμφισβητηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με βάση το άρθρο 20 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση αμφισβήτησης μπορεί να περάσει μόνο με 151 ψήφους στους 300 και όχι με τους παρόντες.

Άρα το ερώτημα είναι ποιος θα καταφέρει να κινητοποιήσει περισσότερα στελέχη. Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μέχρι πρότινος έδειχνε να ελέγχει ένα μεγάλο ποσοστό μελών της ΚΕ, σήμερα εμφανίζεται να έχει μειώσει τις δυνάμεις του, καθώς κάποια στελέχη της ομάδας του θεώρησαν ότι παίζει προσωπικό παιχνίδι. Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να ακολουθεί την ίδια τακτική - την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα- την οποία στην πραγματικότητα έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις από την στιγμή που υπάρχει το «παρών» του Παύλου Πολάκη.

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και του «πέταξε το γάντι», πολώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το κλίμα με τους «τσιπρικούς» και ευρύτερα τους «87», τους οποίους καλεί να τον αμφισβητήσουν επίσημα στην συνεδρίαση της ΚΕ. Απορρίπτει έτσι το αίτημα Γεροβασίλη να προκαλέσει κάλπες με δική του πρωτοβουλία, εκ της ηγετικής του ιδιότητας και ευθύνης για να δώσει λύση στο δράμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως έχουν γράψει τα parapolitika.gr κατ’ επανάληψη δεν πρόκειται να απαντήσει, καθώς δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Εστω και αν η άλλη πλευρά τον προκαλεί καθημερινά, έστω και αν οι προσβολές που δέχεται για τα «μαύρα ταμεία» μοιάζουν με χτυπήματα κάτω από την μέση… Το όλο κλίμα, πάντως, αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμα περισσότερο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στις 3 του μηνός για το θέμα Σπίρτζη. Ανεξάρτητα με το τι λέει και κάνει ο πρώην υπουργός η διαγραφή του την συγκεκριμένη στιγμή θα επιταχύνει τις εξελίξεις…