Ελεύθερος, όπως αναμενόταν, αφέθηκε από την αλβανική δικαιοσύνη ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης, του οποίου το αίτημα αποφυλάκισης εκδικάστηκε σήμερα, έπειτα από τρεις αναβολές. Ο μόνος περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε είναι να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα.

Η αισιοδοξία που υπήρχε στο περιβάλλον του επιβεβαιώθηκε, με τον Φρέντη Μπελέρη να μένει ελεύθερος έπειτα από 16 μήνες κράτησης, έχοντας ήδη εκτίσει περισσότερο από τα 2/3 της ποινής του.

Φρέντης Μπελέρης: «Η δικαίωση θα έρθει όταν αθωωθεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», τονίζει ο αδερφός του, Λεωνάρδος

Σε σχέση με την απόφαση, ο δικηγόρος του Μπελέρη ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά την δίκη εάν την ως δικαστική νίκη για να απαντήσει «Όχι! Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του himara.gr.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, ο αδελφός του Λεονάρδος χαρακτήρισε «αναμενόμενη την απόφαση και ευχάριστο γεγονός» προσθέτοντας ωστόσο ότι η δικαίωση θα έρθει όταν αθωωθεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Σημειώνεται πως ο Φρέντης Μπελέρης επρόκειτο να παραστεί σήμερα σε αλβανικό δικαστήριο προκειμένου αυτό να εξετάσει το αίτημα που έχει καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο για αποφυλάκιση του, όπου με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές Αρχές έδιναν αναβολές στην υπόθεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, η εξέταση του αιτήματος της αποφυλάκισής του είχε ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου, αλλά το δικαστήριο επικαλέστηκε δικαιολογίες και ανέστειλε τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως πριν την σημερινή απόφαση, είχε προηγηθεί ολιγοήμερη άδεια τον Ιούλιο στον Φρέντη Μπελέρη, προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Πηγή φωτογραφίας: himara.gr