Αδειάζει η άμμος στην εσωκομματική κλεψύδρα, καθώς ένας περίπου μήνας έμεινε για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους, ενώ επιχειρούν με διάφορες κινήσεις να «στριμώξουν» τους συνυποψήφιους τους.

Εκλογές: Η κίνηση αιφνιδιασμού που σκέφεται ο Νίκος Ανδρουλάκης 

Μια τέτοια κίνηση στην εσωκομματική σκακιέρα σκέφτεται o Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να αιφνιδιάσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην επιλογή να προχωρήσει στη σύγκληση Διαρκούς Συνεδρίου, αντί της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής - σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του οργάνου - προκειμένου να παρουσιαστούν και να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες.

Η αλλαγή του άρθρου 36 του καταστατικού

Ο λόγος που θα επικαλεστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι η αλλαγή του άρθρου 36 του καταστατικού, που αφορά τα ασυμβίβαστα και εγείρει θέμα για τη συμμετοχή του Χάρη Δούκα στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο, στη παράγραφο 2, αναφέρει ότι: «Όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα».

Θα θέσει θέμα από το βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Οι στόχοι της συγκεκριμένης κίνησης του Νίκου Ανδρουλάκη είναι βέβαια και άλλοι: αφενός να θέσει από το βήμα του συνεδρίου τα διλήμματα και το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, αφετέρου να  κερδίσει πολιτικά και επικοινωνιακά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, αφού το σώμα του συνεδρίου θα αποτελείται από αντιπροσώπους του προηγούμενου τακτικού, όπου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το ήλεγχε κατά κράτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την απόφασή του αυτή ενδέχεται να ανακοινώσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – από το βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ