Μετά την ειλημμένη απόφαση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, εντείνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου όλες οι πλευρές που διαφωνούν με τον πρόεδρο του κόμματος να συνταχθούν πίσω από μία κοινή πρόταση αμφισβήτησης, ώστε να μην καταθέσει ο καθένας τη δική του, με αποτέλεσμα να διασπαστούν οι ψήφοι.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3vywfrl7pux)
Στην πραγματικότητα αυτό που αναζητείται είναι ένα ψύχραιμο κείμενο χωρίς ακρότητες και προκλήσεις, το οποίο δεν θα εμπεριέχει όρους και προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα υπερψηφιστεί από τους υποστηρικτές του Παύλου Πολάκη, τους «87», αλλά και όσους δεν είναι ενταγμένοι σε ομάδες και θέλουν αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.
Όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κείμενο αυτό, ακόμα κι αν δεν υπερψηφιστεί, θα έχει τη σημασία του, καθώς μέσα από αυτό θα διαφανεί η μεγάλη αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη από ένα μεγάλο κομμάτι του κορυφαίου οργάνου του κόμματος. Ακόμα δηλαδή κι αν συγκεντρώσει 120-130 στους 300 ψήφους, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3w21j2tz1vd)
Φυσικά τους συσχετισμούς σε όλη αυτή την ιστορία τούς άλλαξε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος από την Κυριακή το βράδυ έδειξε τις προθέσεις του. Τους συνομιλητές του, μάλιστα, τους παραπέμπει σε αυτά που έγραψε την Κυριακή το βράδυ, επισημαίνοντας ότι θα θέσει υποψηφιότητα όταν ανοίξει η διαδικασία.

*Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη με ποσοστά ευρωεκλογών η ΝΔ, στη τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος προηγείται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3w2g4rj4vq9)

Πολάκης: "Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να σταθεί, αμφισβητείται από παντού"

Η λογική του κ. Πολάκη είναι ότι «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να σταθεί, αμφισβητείται από παντού», ενώ προσθέτει με νόημα: «Δεν έλεγε “βρείτε αντίπαλο, να πάμε σε εκλογές”; Ε, βρέθηκε αντίπαλος»! Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αμηχανία αλλά και μεγάλος προβληματισμός, καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι η επιστροφή του βουλευτή Χανίων θα ήταν δεδομένη μετά τη διαγραφή Λινού. Πληροφορίες λένε, πάντως, ότι αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πολάκη ήταν το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου άφηνε να εννοηθεί ότι η επιστροφή του βουλευτή Χανίων θα γινόταν μετά το συνέδριο του κόμματος, προκειμένου να μη φανεί ότι ο Κασσελάκης εμφανίζεται αδύναμος και παίρνει πίσω την απόφασή του να θέσει εκτός κόμματος τον διαγραμμένο Παύλο Πολάκη.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3w2af8ig0u9)

"Προσωπικές φιλοδοξίες"

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, χαρακτήρισε θεμιτές τις «προσωπικές φιλοδοξίες», όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Πολάκη. Φυσικά όλοι αναρωτιούνται πώς θα αντιδράσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην περίπτωση που η ψηφοφορία δείξει μία ισχυρή αμφισβήτηση. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν να σηκώσει το γάντι της αμφισβήτησης και, παρά τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του, να στήσει κάλπες.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3vlfin0310x)
Σήμερα εν τω μεταξύ αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας για το θέμα του Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαγραφή του βρίσκεται στον αέρα, καθώς τα περισσότερα στελέχη που απαρτίζουν αυτό το όργανο έχουν στενούς φιλικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με τον πρώην υπουργό. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες λένε ότι, παρά την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης να βρεθεί εκτός κόμματος, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός σε αυτούς που μετέχουν στο αρμόδιο όργανο. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Πηγές από την Επιτροπή Δεοντολογίας σχολίαζαν πάντως χθες δημοσιογραφικές πληροφορίες που έλεγαν ότι ο πρώην υπουργός θα πάει για επίπληξη κι όχι διαγραφή, λέγοντας πως «ακόμα η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα, ώστε να ξέρουμε τι θα αποφασίσει, κι αυτά ακούγονται μάλλον ως “ευσεβείς πόθοι”».