Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να επέστρεψε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μόλις 39 μέρες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι ευχάριστο. Και αυτό διότι ο «αψύς Σφακιανός» όχι μόνο δεν κάνει πίσω σε όσα είπε τις προηγούμενες μέρες, αλλά επιμένει στην ευθεία αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή», δηλώνει ο Πολάκης

Μάλιστα, δεν είχε περάσει παρά μόνο λίγη ώρα από την επανένταξή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Χανίων, μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Περιστύλιο της Βουλής, ξέσπασε λέγοντας με νόημα ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν». Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό πρόβλημα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Αναλυτικά η δήλωση Πολάκη:

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή, όμως, ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν, να με διαγράψουν χωρίς ενημέρωση, πιστεύοντας ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου. 

Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ, η τυπική δηλαδή, με την έννοια της επανένταξης στην Κ.Ο., δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη που υπάρχει για ξεκάθαρη, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Ό,τι είπα ισχύει, τα υπόλοιπα αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή. Επειδή είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρα αυτά που λέω. Όταν είπα ότι δεν αλλάζει σε τίποτα η πολιτική μου εκτίμηση και ότι στην Κ.Ε. θα τα πούμε αξιακά, προγραμματικά και ό,τι χρειαστεί, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω.

Θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν. Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Νίκος Παππάς για επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Υπέστη ποινή για τη συμπεριφορά του - Έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Περιστύλιο, δήλωνε ότι «με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε: «Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε», πρόσθεσε. «Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε», κατέληξε.

epistoli_polakis_vouli_syriza


Υπενθυμίζεται πως πριν από την επιστροφή του κ. Πολάκη στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προηγηθεί η διαγραφή της Αθηνάς Λινού, μία κίνηση που ερμηνεύεται ως... χατίρι στον Κρητικό βουλευτή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, λίγο πριν από την επιστροφή του στην Κ.Ο. του κόμματος, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι ο κ. Πολάκης δεν θα επιστρέψει και δήλωνε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει από πού προέρχονταν αυτές οι φήμες. Φήμες οι οποίες, όπως φάνηκε και στη διάρκεια της ημέρας, έγιναν πραγματικότητα...