Νέα επίθεση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Open επισημαίνοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας τη σειρά κατηγοριών που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό κατά του Κασσελάκη, ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όποιον του ασκεί κριτική, ενώ είναι σε πλήρη αναντοιστιχία με την πολιτική. «Τα συμφέροντα που στηρίζουν την κυβέρνηση θέλουν μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση», επισήμανε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η Επιτροπή Δεοντολογίας να εισηγηθεί τη διαγραφή του, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση από την ηγετική ομάδα του κόμματός μας και του Στέφανου Κασσελάκη ότι όποιος διαφωνεί ή υποχρεώνεται να φύγει ή να διαγραφεί, γιατί εναντιώνεται με την ανύπαρκτη πολιτική πρόταση που καταθέτει». Μάλιστα πρόσθεσε ότι: «έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που τη νοιάζει είναι να έχει αγκαλιά μια καρέκλα παρά τις εξαγγελίες που έχει κάνει για το αντίθετο, μια ηγετική ομάδα που τη νοιάζει το κτίριο του κόμματος, η κρατική χρηματοδότηση, αλλά όχι η παράταξη».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη»

Ερωτηθείς για τη φερόμενη πρόταση αλλαγής του ονόματος του κόμματος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Συμφωνώ με την πρόταση για αλλαγή του κόμματος καθώς αυτό το κόμμα, όπως έχει διαμορφωθεί, νομίζω πως δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ, την Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά γενικότερα, άρα καλώς μετονομάζεται. Εάν δεν υπάρχει και η λέξη Αριστερά μέσα θα είναι ακόμη καλύτερα, γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα αυτό που πραγματικά είναι. Δεν είναι Αριστερά, μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη, ειδικά με τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν και τις πρακτικές που ακολουθούνται».

«Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής συνυπέγραψε την καταγγελία εναντίον μου»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι μεταξύ των ανθρώπων που υπέβαλαν την καταγγελία εναντίον του στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπάρχει και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην υπουργός: «Αυτοί που έκαναν την καταγγελία δεν έχουν ελεγχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο ένας προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, οι άλλοι δύο δεν είναι καν μέλη. Ηταν ο ένας μέλος της Χρυσής Αυγής. Για αυτό πολλοί από μας, όχι μόνο οι “87”, είναι αποφασισμένοι να μη συμβάλουν στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας».