Στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας αρχικά για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι: «ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών».

Η βουλευτής του κόμματος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (4/9) στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως «ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη, διεκδικεί αδιεμασεολάβητη σχέση». Και πρόσθεσε: «Όλα τα άλλα ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα».

Όσον αφορά τις αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «επιτείνεται η άποψη σε μένα ότι τώρα ξετυλίγεται μια ατζέντα (σ.σ. από τον Στέφανο Κασσελάκη) για να κριθεί». 

Συμπλήρωσε πως «δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συζητήσουμε αλλαγές απαραίτητες εκσυγχρονσιμού μιας κυβερνώσας παράταξης της αριστεράς».

Με αφορή την πρόταση για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «οι συμβολισμοί έχουν τον ρόλο τους, το οργανωτικό-συμβολικό υποκρύπτει βαθύτατα πολιτικά ζητήματα».

Τέλος, η βουλευτής ανέφερε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα και η ΚΟ με όλο αυτό τον κύκλο εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας. Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, νομής της εξουσίας, μας βάζουν σε εσωστρέφεια, διχασμούς και διαρέσεις που δεν βοηθάνε, και στην καλύτερη εκδοχή αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία, ενώ στη χειρότερη οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3xa7oz6p7qh)