«Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο καταβεβλημένος από τον κορονοϊό ή από αυτά που ακούω για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε με νόημα για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «περνάνε διαρκή κρίση. Χρειάζονται δύο στο τανγκό. Αλλά η ευθύνη είναι  μεγαλύτερη για τον αρχηγό. Πολλές φορές γελάει ο κόσμος».

Σε σχέση με το όνομα του κόμματος, είπε πως «δεν έχω ταμπού, αλλά πρέπει να με πείσετε γι' αυτό, δεν υπάρχει καμιά λογική, γιατί πρέπει να αλλάξει το όνομα;».

Πρόσθεσε, δε, πως σε σχέση με τις εισηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι είναι «αστειότητα οι τρεις θητείες και μετά να αλλάζει περιφέρεια ο υποψήφιος», για να συνεχίσει λέγοντας πως «είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου; Κάνουμε μεταγραφές; Αυτός που τα έχει εισηγηθεί δεν έχει καμία σχέση με το σπορ (σ.σ. της πολιτικής)».

«Ο πρόεδρος πρέπει να ζητά καθαρές λύσεις. Θα έπρεπε να προσφύγει στη βάση με σύντομες διαδικασίες. Αν κερδίσει τις εκλογές εκ νέου, θα μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο του ανεπηρέαστα», είπε, εξαπολύοντας εκ νέου βέλη με στόχο τον αρχηγό του κόμματος, λέγοντας πως «μετατρέπει το κόμμα σε Κασσελάκης και φίλοι».

Σε άλλο σημείο, είπε πως «δεν με ενδιαφέρει να βάλω υποψηφιότητα για Κ.Ε.» και πως «η πρόταση μομφής βαθαίνει την κρίση».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα ''Παραπολιτικά'' 90,1

Ειδικότερα, το στέλεχος και πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή είμαι περισσότερο καταβεβλημένος από τον κορονοϊό ή από αυτά τα οποία ζω κάθε μέρα.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Στον ΣΥΡΙΖΑ περνάμε μια διαρκή κρίση.

ΔΗΜ.: Για την οποία δεν ευθύνεται μόνο ο κ. Κασσελάκης, ευθύνονται όλες οι πλευρές.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Θέλω να είμαι δίκαιος. Χρειάζονται δύο για το τανγκό, αλλά η ευθύνη πάντοτε βαρύνει την ηγεσία. Ο ηγέτης δεν ορίζεται, ο ηγέτης γίνεται από τις πράξεις του. Όταν λοιπόν η ηγεσία είναι συνεχώς διαιρετική, όταν η ηγεσία προσπαθεί συνεχώς με διοικητικά μέτρα και με τα οποία πολλές φορές γελάει και ο κόσμος, προσπαθεί να δείξει τις ικανότητές της και όχι με τη δυνατότητά της να συνθέτει, με τη δυνατότητά της να βγάζει ένα συνεκτικό και συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο...

Αναφορικά με την πρόταση αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Δεν το συζητάω και δεν έχει καμία λογική αυτό το πράγμα. Δεν έχω ταμπού, αλλά καθετί πρέπει να έχει μια λογική, δηλαδή πρέπει να με πείσετε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό και αυτό γι' αυτόν τον λόγο. Εν προκειμένω δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική για ποιον λόγο ένα κόμμα πρέπει να αλλάξει το όνομά του, τι εξυπηρετεί δηλαδή αυτό.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Έρχονται αλλαγές οι οποίες έχουν γραφτεί προφανώς από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν σχέση όχι με την Αριστερά ή με την προοδευτική παράταξη, αλλά δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

ΔΗΜ.: Μια από τις αλλαγές λέει ότι στις τρεις θητείες να μην ξανακατέβει ο υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, αλλά να πάει αλλού να δοκιμαστεί

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Αυτό αστειότητα δεν είναι; Ή έχεις μια απαγόρευση ρητή, όπως έχει τώρα το καταστατικό, ότι σε τρεις θητείες τέλος και θα πεις ότι αυτό είναι σωστό ή τι; Θα κάνουμε μεταγραφές; Τι είμαστε, ομάδα ποδοσφαίρου; Θα παίρνουμε δηλαδή τον βουλευτή της Σάμου που έχει κάνει τρεις θητείες για να τον κατεβάσουμε μετά στη Λευκάδα; Ως τι να τον κατεβάσουμε στη Λευκάδα; Αυτά είναι αστειότητες ή άλλα διοικητικά μέτρα ότι όποιος είναι σε όργανο του κόμματος θα πρέπει να παραιτηθεί 18 μήνες νωρίτερα... Θέλω να πω ότι αυτός που τα έχει εισηγηθεί αυτά δεν έχει καμία σχέση με το σπορ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Ο πρόεδρός του, ο οποίος καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει ένα άλλο πολιτικό σχέδιο στο μυαλό του, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, και το είχα πει και στο συνέδριο, ο πρόεδρος πρέπει να επιζητά καθαρές λύσεις.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Για να μπορεί ο πρόεδρος να λειτουργήσει όπως μπορεί να έχει στο μυαλό του να λειτουργήσει και να κάνει το κόμμα όπως μπορεί να έχει στο μυαλό του και να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και σχέσεις μεταξύ μας, κατά την άποψή μου θα έπρεπε να προσφύγει στη βάση. Με σύντομες διαδικασίες, που θα είναι πολιτικές όμως, να συζητηθούν πολιτικά σχέδια. Αν κερδίσει τις εκλογές εκ νέου, δεν νομιμοποιείται κανένας να πει το οτιδήποτε, δεν έχουμε αιφνιδιασμούς. Θα είναι ξεκάθαρη η εντολή και θα είναι η εντολή και του κόσμου.

ΔΗΜ.: Αν ο κ. Κασσελάκης κερδίσει, θα πειθαρχήσετε στη θέληση του κόσμου ή θα φύγετε από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Τα πράγματα είναι απλά. Ο κ. Κασσελάκης ήδη στο σχέδιο αλλαγών που έδωσε στη δημοσιότητα, έτσι κι αλλιώς, αν περάσουν αυτές οι αλλαγές, δημιουργείται ένα κόμμα Ι.Χ. Θέλω να πω ότι έτσι κι αλλιώς περνώντας αυτές οι αλλαγές ο κ. Κασσελάκης μετατρέπει το κόμμα σε «Κασσελάκης και φίλοι». Δείτε από τη διορισμένη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μέχρι όλα τα ενδιάμεσα όργανα.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Ένα κόμμα που θα έχει αυτού του είδους το καταστατικό και αυτού του είδους τις δομές εμένα, για παράδειγμα, δεν θα με ενδιέφερε να το νομιμοποιήσω βάζοντας υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή.

Ερωτηθείς γιατί δεν κάνουν πρόταση μομφής κατά του προέδρου

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Η πρόταση μομφής το μόνο που κάνει είναι να βαθαίνει τη διαίρεση. Νομίζω ότι οι καθαρές λύσεις και τα καθαρά λόγια βοηθάνε πολύ περισσότερο στο να ξεφύγουμε πιο γρήγορα από αυτή εδώ την κρίση.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει ο ίδιος ο πρόεδρος να πάρει πρωτοβουλία να πάμε σε εκλογές, οι προτάσεις αυτές βαθαίνουν ακόμα περισσότερο τη διαίρεση. Από εκεί και μετά βλέπουμε μια σωρεία μεγάλων λαθών σε πολλά επίπεδα, ακόμα και η ίδια η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που αυτό δεν έχει ξαναγίνει από αξιωματική αντιπολίτευση, να γίνεται την ημέρα της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης της ΔΕΘ. Που, αντί δηλαδή όλες οι δυνάμεις του κόμματος να είναι επικεντρωμένες στην αντικυβερνητική διαδήλωση, εμείς θα είμαστε μέσα και θα ανακυκλώνουμε την εσωστρέφεια. Όλο αυτό δείχνει έναν συνολικά εσφαλμένο σχεδιασμό.