«Δεν πάει άλλο», αναφέρει σε άρθρο-παρέμβαση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, που ξεσπά για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ασκεί κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και σε όσους, όπως αναφέρει, δεν σέβονται το κόμμα και το υπονομεύουν διά της απαξίωσης επιλέγοντας να φύγουν, αλλά και να απέχουν από την εύρεση λύσης.

Ο Κώστας Αρβανίτης στο άρθρο του που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση του κόμματος και αναφέρει ότι η κρίση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου επηρεάζει και τη λειτουργία της ίδιας της ευρωομάδας του LEFT. 

«Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες, αρκεί να το σέβονται. Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται. Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης», αναφέρει.

Όπως τονίζει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Την κυρία ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με τη δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη. 
Μεγάλες ευθύνες έχουν όσοι επέλεξαν να φύγουν, όσοι θολώνουν τα νερά με αντιπερισπασμούς, αλλά και όσοι απέχουν από την εύρεση λύσης», προσθέτει ο κ. Αρβανίτης, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς «όσους δεν μπορούν να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα την αποστολή τους και όσους συμβάλλουν στη θλιβερή εκτράχυνση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται rebranding, αλλά ομοψυχία, δουλειά, προγραμματισμό και κυρίως πολιτική δράση», 
υποστηρίζει.

«Έχω ιστορική ευθύνη να τοποθετηθώ δημόσια. Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο», 
καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Αρβανίτη

«Δεν πάει άλλο

Στην παρέμβασή μου στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχα δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό κόμμα, με τα σύμβολα, τη βιβλιοθήκη, τα χρώματα και τους ήρωές του.

Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες, αρκεί να το σέβονται.

Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται.

Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης.

Την κυρία ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με τη δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη.

Μεγάλες ευθύνες έχουν όσοι επέλεξαν να φύγουν, όσοι θολώνουν τα νερά με αντιπερισπασμούς, αλλά και όσοι απέχουν από την εύρεση λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης, η Αριστερά του 21ου αιώνα που χρειάζεται η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε Κεντροαριστερά.

Μόνο ως ενισχυμένη Αριστερά μπορεί να προωθεί λύσεις για κοινωνικές, εθνικές, παλλαϊκές και ευρωπαϊκές ανάγκες, με συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις.

Όσοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα την αποστολή τους και όσοι συμβάλλουν στη θλιβερή εκτράχυνση έχουν εξ ορισμού αποτύχει και κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς.

Αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι rebranding, αλλά ομοψυχία, δουλειά, προγραμματισμό και κυρίως πολιτική δράση.

Προσωπικά, δεν συντάχθηκα ποτέ με καμία ομάδα, καμία φράξια, κανένα οργανωμένο ή ιδιοτελές συμφέρον, καμία δράκα του παρασκηνίου. Η έγνοια μου είναι και θα είναι πάντα το κόμμα μας.

Φέρω τη νωπή λαϊκή εντολή 159.874 πολιτών που μας τίμησαν με την εντολή τους για να προωθήσουμε τις αριστερές μας πολιτικές, το πρόγραμμά μας, και πάνω από όλα για να δώσουμε λύση στα μεγάλα τους προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όμως, η κρίση διάρκειας στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πλέον επηρεάζει και τη λειτουργία της ίδιας της LEFT και έχω ιστορική ευθύνη να τοποθετηθώ δημόσια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μας.

Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο».