Σαν ένα «καζάνι» που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος, με βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρούν άτοπη την πρόταση περί μετονομασίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η πρόταση-βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή στην οργανωτική δομή, αλλά και την αλλαγή το ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, «εγκαινίασε» έναν νέο γύρο… γκρίνιας, αλλά και εσωστρέφειας ακόμη και από τα στελέχη που τοποθετούνται στην γκρίζα ζώνη της Κουμουνδούρου, τα οποία δεν εμπλέκονται φανερά στη διαμάχη των «87» και των «Kasselistas».

Οι αντιδράσεις όλων όσοι τηρούσαν μέχρι τώρα τις αποστάσεις τους από τον «εμφύλιο» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτών που είναι στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η Κεντρική Επιτροπή που αναμένεται να συνεδριάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα μετατραπεί σε ρινγκ, ενόψει του καταστατικού συνεδρίου τον Οκτώβριο.

Βασιλειάδης: «Μετατρέπει το κόμμα σε Κασελάκης και φίλοι»

«Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο καταβεβλημένος από τον κορονοϊό ή από αυτά που ακούω για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε με νόημα για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Σε σχέση με το όνομα του κόμματος, είπε πως «δεν έχω ταμπού, αλλά πρέπει να με πείσετε γι' αυτό, δεν υπάρχει καμιά λογική, γιατί πρέπει να αλλάξει το όνομα;».

«Ο πρόεδρος πρέπει να ζητά καθαρές λύσεις. Θα έπρεπε να προσφύγει στη βάση με σύντομες διαδικασίες. Αν κερδίσει τις εκλογές εκ νέου, θα μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο του ανεπηρέαστα», είπε, εξαπολύοντας εκ νέου βέλη με στόχο τον αρχηγό του κόμματος, λέγοντας πως «μετατρέπει το κόμμα σε Κασσελάκης και φίλοι».

Αρβανίτης κατά Κασσελάκη: «Δεν πάει άλλο»

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος σε ανάρτηση στο Χ με τίτλο «δεν πάει άλλο», ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα αντιπαράθεση γύρω από την αλλαγή στο όνομα, αλλά και την «συνεχιζόμενη αλλαγή στρατηγικής», τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη».

Οι «Kasselistas» αντιδρούν για το rebranding του ΣΥΡΙΖΑ

Τις αντιδράσεις των κοντινών στον Στέφανο Κασσελάκη στελεχών έχουν σηκώσει οι καταστατικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Μega είπε ότι «δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα. Ένα κόμμα που παλεύει απλώς να αλλάζει το όνομά του, κρατάει τις δομές του ίδιες, ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Θα προτιμούσα στην δημόσια συζήτηση να κυριαρχήσουν ο αναγκαίες αλλαγές».

Μάλιστα ο κ. Παππάς ερωτηθείς για το εάν θα παραστεί ο κ. Κασσελάκης στην ΔΕΘ, απάντησε πως «αν δεν εκπέσει» τότε θα εκπροσωπήσει το κόμμα κανονικά!

Ο Βασίλης Κόκκαλης από την πλευρά του επισήμανε πως «διαφωνώ με το όνομα που προτείνεται», προσθέτοντας ότι «να αλλάξουμε πρώτα εμείς συμπεριφορές και μετά να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι σε αλλαγές, αλλά με διάλογο».

Γεροβασίλη: «Ο Κασσελάκης έχει κάνει επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα»

«Ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών» δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας την πρό(σ)κληση για στήσιμο εσωκομματικής κάλπης στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως πρότασε, ο Στέφανος Κασσελάκης «ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη, διεκδικεί αδιαμεσολάβητη σχέση. Αυτό που αντιλαμβάνομαι μετά τις χθεσινές προτάσεις είναι ότι ο ίδιος έχει κάνει μια επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα».

«Όλα τα άλλα ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «επιτείνεται η άποψη σε μένα ότι τώρα ξετυλίγεται μια ατζέντα (σ.σ. από τον Στέφανο Κασσελάκη) για να κριθεί.

Φάμελλος: «Έχουμε βήματα προς τα πίσω, περιλαμβάνει και τον Κασσελάκη αυτό»

Τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου σχολίασε και ο Σωκράτης Φαμέλλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι  «υπάρχει θέμα στη λειτουργία των οργάνων. Υπάρχει υποτίμηση της λειτουργίας των οργάνων».

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό του κόμματος που είναι να έχεις ομάδα που δίνει υπεραξία και να έχεις συντροφικότητα, να στέκεσαι δίπλα στον σύντροφό σου και ταυτόχρονα να πετυχαίνεις περισσότερα προς την κοινωνία για να περνάς και ένα μοντέλο στην κοινωνία», όπως περιέγραψε, συμπληρώνοντας πως «αυτό νομίζω το καταλαβαίνετε σαν μοντέλο μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτό εμείς έχουμε καθυστερήσει να το υλοποιήσουμε». «Έχουμε βήματα προς τα πίσω. Αυτό περιλαμβάνει και την ηγεσία. Περιλαμβάνει και τον Στέφανο Κασσελάκη», κατέληξε.

Σπίρτζης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη»

Ο Χρήστος Σπίρτζης, του οποίου η απολογία στην Επιτροπή Δεοντολογίας πήρε παράταση έως αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη ειδικά με τις προστάσει και τις πρακτικές, είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αξίες της προοδευτικής παράταξης».

«Πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τεθεί θέμα ηγεσίας. Αυτό το κόμμα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Αν δεν υπάρχει η αριστερά στο όνομα ακόμα καλύτερα γιατί θα αντικατοπτρίζει πώς έχει εξελιχθεί το κόμμα», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης, συνεχίζοντας τα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μαμουλάκης: «Δεν είναι επίκαιρη η συζήτηση για την αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την αλλαγή του ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «όσον αφορά τη στιγμή που επιλέχθηκε να κατατεθεί αυτή η πρόταση, βασικό είναι να συζητηθεί αν υφίσταται ανάγκη αλλαγής του brand ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Νομίζω ότι ως πρόταση, αυτή καθαυτή, μπορεί να έχει καλές προθέσεις, δεν ξέρω κατά πόσον σε επίπεδο βάσης και κόμματος θα γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό. Πάντοτε κάποια αλλαγή και πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τη μαρκίζα, για το όνομα, για τον τίτλο διέπεται από προβληματισμό γιατί οποιαδήποτε αλλαγή θέλει σκέψη, διότι αλλάζοντας το όνομα κάποια πράγματα χάνεις, κάποια κερδίζεις. Είναι πάντως μια κουβέντα η οποία μπορεί να γίνει και να αναλυθούν όλες οι παράμετροι. Είναι μια συζήτηση η οποία δεν είναι αρνητική εκ προοιμίου, αλλά σίγουρα δεν είναι επίκαιρη», κατέληξε ο κ. Μαμουλάκης.