Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τη δύναμη στα πρόσωπα και στα κόμματα τη δίνει ο λαός» κι αυτό δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια κανενός αρχηγού κόμματος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, έκανε λόγο για «εκκαθάριση» μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως μετά τις ευρωεκλογές πολλές κινήσεις της ηγεσίας είναι κινήσεις ρήξης και διχασμού. Επιπλέον πρόσθεσε ότι αποσκοπούν στην εκδίωξη όσων διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου.

Σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε αρνητική, ωστόσο τόνισε πως «όποιος πολίτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ακούει το όνομα “ΣΥΡΙΖΑ” έχει στο μυαλό του μια ιστορία κι ένα κόμμα που στάθηκε όρθιο μετά τα χρόνια της κρίσης».


"Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση"

Με το σκηνικό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει εκρηκτικό, η βουλευτής είπε: «Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση» και πρόσθεσε: «Κοντός ψαλμός το Σαββατοκύριακο», καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν είναι από τους αναχωρητές ούτε από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση, υπονοώντας πως θα είναι παρούσα και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ερωτηθείσα αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η ίδια δεν απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, σχολιάζοντας χαμογελαστή πως «όσες φορές έχω αποκλείσει κάτι στη ζωή μου, το έχω κάνει».


"Δεν μπορεί να ξεχαστεί η ιστορία"

Σχετικά με το πρόσωπο του Χρήστου Σπίρτζη και την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία κρίνεται σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε βολές τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά, λέγοντας πως «μου κάνει εντύπωση ότι μερικοί ξεχνάνε κάποιους από τους τόσο σπουδαίους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα (2015-2019). Δεν μπορεί να ξεχαστούν η συνέχεια και η ιστορία».



"Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου"

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου και ξεκαθάρισε ότι σε όλη την πολιτική του πορεία έμαθε να μιλά ανοιχτά και να μην κρύβεται και όταν έχει να πει κάτι, το λέει ανοιχτά.



"Με σκεπτικό τη διαγραφή του, χωρίς σκεπτικό η επαναφορά του"

Τέλος, όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη και την απουσία του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία κράτησε 39ημέρες, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «διαφωνούμε σε πολλά, αλλά έχουμε συμπορευτεί και σε πολλά». Όσον αφορά στη διαγραφή του είπε πως «έγινε με κάποιο σκεπτικό, αλλά η επαναφορά του χωρίς σκεπτικό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3y53fhyxlkx)