Κώτσηρας στα Παραπολιτικά 90,1: Αξιολογούμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών, αλλά η θέση της Ελλάδας δεν ετεροκαθορίζεται
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη
''Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε. Δεν συμφωνούμε, αλλά γέφυρες θα υπάρχουν'' σημείωσε ο Γιώργος Κώτσηρας
«Αξιολογούμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών, αλλά η θέση της Ελλάδας δεν ετεροκαθορίζεται», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου.
Διαβάστε ακόμα: Τουρκία: Μπαράζ συμφωνιών Ερντογάν-Σίσι για εμπόριο, επενδύσεις και ενέργεια - Οι δηλώσεις τους (Εικόνες & Βίντεο)
«Δεν είναι εύκολη η σχέση μας με την Τουρκία» σημείωσε ακόμη ο Γιώργος Κώτσηρας και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε. Δεν συμφωνούμε, αλλά γέφυρες θα υπάρχουν».Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Κώτσηρα στα Παραπολιτικά 90,1:
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ
Γ.ΚΩΤΣΗΡΑΣ: Είναι λυπηρά όσα βλέπουμε υπό την έννοια ότι το να υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση συγκροτημένη σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα είναι επ’ ωφελεία της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού και του ευρύτερου πολιτικού συστήματος. Θεωρώ ότι αυτά που διαδραματίζονται θα πρέπει κάποια στιγμή να λυθούν διότι η εικόνα αυτή που εκπέμπεται δεν είναι θετική κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την άλλη θεωρώ ότι δεν προσφέρουν και τίποτα στον ευρύτερο πολιτικό διάλογο.
Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου
Γ.ΚΩΤΣΗΡΑΣ: Η σχέση της Αθήνας με το Κάιρο έχει σφυρηλαηθεί πολύ σοβαρά εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Αίγυπτο, μια χώρα με πολύ μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της Μεσογείου, προφανώς παρακολουθούμε και αξιολογούμε τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής, αλλά η θέση της Ελλάδας δεν ετεροκαθορίζεται. Είναι μια θέση αρχών, είναι μια θέση που είναι βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο.
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας
Γ.ΚΩΤΣΗΡΑΣ: Η σχέση μας με την Τουρκία δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή, είναι μια θέση δύσκολή και μια σχέση σύνθετη. Οι θέσεις της Ελλάδας όμως είναι θέσεις οι οποίες είναι βασισμένες στο διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο για αυτό το λόγο εμείς πορευόμαστε με αυτό το γνώμονα. Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε, το να συνομιλούμε με τη γειτονική χώρα δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, ο διάλογος δεν σημαίνει σύμφωνα αλλά από την άλλη οφείλουμε να έχουμε διαύλους επικοινωνίας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι κάνουμε βήμα πίσω σε σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία η οποία είναι δομημένη, βασισμένη πάνω στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.