«Παράγουμε μεγαλύτερη ειδησεογραφία για την παραπολιτική, πράγμα που συρρικνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι πλευρές έχουν λάθος» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Θα περίμενα από τον Στέφανο Κασσελάκη οποτεδήποτε εκδηλώνεται μια διαφωνία, να μην προβαίνει σε διοικητικά μέτρα» σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Ξανθόπουλος στα Παραπολιτικά 90.1: Δεν ξέρω αν ο Κασσελάκης θέλει ένα προσωποπαγές κόμμα, ξέρω ότι αυτό που ευαγγελίζεται απέχει από ό,τι εμείς έχουμε ως Αριστερά

Στη συνέχεια, αναφορικά με την πρόταση για αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε: «Όποτε έγιναν απλές αλλαγές ονομάτων, έπεσαν στο κενό».

«Ο κος Πολάκης ‘’εξέτισε την ποινή του’’» δήλωσε ακόμη.

«Οι νέες εκλογές θα παράξουν μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα αναμέτρηση» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείς να σχολιάσει τις μετρήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν με εκπλήσσει διότι ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται από τις ευρωεκλογές και έπειτα σε μια ατελείωτη περιδίνηση, σε μια τοξική εσωστρέφεια δηλαδή παράγουμε μεγαλύτερη ειδησεογραφία που αφορά το εσωκομματικό μας πεδίο παρά ασκούμε προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε προγραμματικό οπλοστάσιο, έχουμε και επαρκές και έχουμε και επεξεργασίες και είναι ψηφισμένες ομόφωνα οι επεξεργασίες μας κι όμως παράγεται μια αναίτια ένταση που πιο πολύ συρρικνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τον βοηθάει να βγει από όλο αυτό το ντεμαράζ το πολιτικό στο οποίο έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες.

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι όλες οι πλευρές έχουν λάθος. Δηλαδή θα περίμενα από πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία έχουν μια μακρά διαδρομή στα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά και την πολιτική κονίστρα της χώρας να έχουν μια πιο συνετή και ψύχραιμη στάση αλλά θα περίμενα και από τον Στ. Κασσελάκη οποτεδήποτε εκδηλώνεται μια νόμιμη διαφωνία να μην προβαίνει σε διοικητικά μέτρα. Εγώ νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ειναι συνθετικός και ενοποιητικός παράγοντας.

Αναφορικά με την πρόταση για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όποτε έγιναν απλές αλλαγές ονομάτων χωρίς αλλαγές ουσίας δηλαδή στη δομή, στο καταστατικό ενός κόμματος, στον προγραμματικό του προσανατολισμό τότε αυτές οι αλλαγές απλά στο όνομα έπεσαν στο κενό.

Ερωτηθείς αν θα φτάσουν ενωμένοι στο συνέδριο του κόμματος

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία σε αυτή την Κεντρική Επιτροπή.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης βιάστηκε να επαναφέρει την ΚΟ τον κ. Πολάκη

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κυβέρνηση γίνεσαι όταν εφαρμόζεις στον πολιτικό σου προγραμματισμό τον πολλαπλασιασμό όχι όταν αφαιρείς κομμάτια από το παζλ. Νομίζω ότι ο κ.Πολάκης εξέτισε την ποινή του η οποία ορθώς του επιβλήθηκε, δεν ήταν η πρέπουσα συμπεριφορά μέσα σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Π. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του με τον τρόπο με τον οποίο στέκεται δημόσια.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη προέδρου

Α.ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω ότι οι νέες εκλογές θα παράξουν μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα αναμέτρηση.