Εξώδικο στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στον Μανώλη Καπνισάκη, αναμένεται να αποστείλει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, γνώριζε μία υπόθεση για την οποία δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα που να του επιτρέπει τη γνώση. Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, ζητεί από τον Μανώλη Καπνισάκη να γνωστοποιήσει τον τρόπο εμπλοκής του στην επίμαχη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση η πλευρά Κασσελάκη: "Πυρά" κατά του Παύλου Πολάκη από υποστηρικτές του προέδρου και τρολ – “Μέγας χορηγός των 87”

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Όσο μιλάει ο Παύλος Πολάκης, τόσο αναδεικνύονται σημαντικά ερωτηματικά για την περίφημη πλέον σκευωρία που ο ίδιος έστησε για τις προσλήψεις επί υπουργίας μου στο τότε ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην τελευταία του δε ανάρτηση ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό και βαρύ! Εμπλέκει το πρόσωπο του νυν διευθυντού του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, κ. Καπνισάκη. Του λέει ευθέως ότι ήταν "γνώστης της υπόθεσης", δηλαδή τη γνώριζε καλά.

Αλήθεια, υπό ποία θεσμική ιδιότητα ο κ. Καπνισάκης γνωρίζει μία υπόθεση της οποίας η διερεύνηση ξεκίνησε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη το 2017 και διεκπεραιώθηκε από τη γενική επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου;

Στην υπόθεση δεν είχε εμπλακεί και δεν θα μπορούσε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο μετείχε ο κ. Καπνισάκης.

Η δε εισαγγελική διερεύνηση περατώθηκε πριν καν ο κ. Καπνισάκης αναλάβει το πολιτικό γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη.

Δεν υπήρξε ο ίδιος ποτέ διάδικος στην εν λόγω υπόθεση, ούτε είχε αναλάβει καμία νομική εκπροσώπηση κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Ο δε κύριος Πολάκης, που τώρα τον δίνει έτσι στεγνά, ήταν αρχικός μάρτυρας στην υπόθεση με μία αστήρικτη κατάθεση 3 σελίδων, η "αξιοπιστία" της οποίας φάνηκε από την Ομόφωνη Αθωωτική Δικαστική Υπόθεση.

Ούτε ο Πολάκης θα μπορούσε να έχει νόμιμη πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων της υπόθεσης, επαναλαμβάνω νόμιμη!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο κ. Καπνισάκης δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα που να του επιτρέπει τη γνώση στην εν λόγω δικογραφία!

Μετά και από τα παραπάνω, καλώ δημόσια τον κ. Καπνισάκη, όπως μου γνωστοποιήσει επισήμως αν όσα αναφέρει ο κ. Πολάκης για την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχύουν. Κι αν ισχύουν, με ποια ιδιότητα και πώς ο ίδιος, ως δικηγόρος, έλαβε γνώση της πορείας και της εξέλιξής της.

Τον καλώ δημόσια και επίσημα και εάν δεν απαντήσει εντός 24 ωρών, θα κινηθώ και με εξώδικο, θα απευθυνθώ δε και σε όλα τα θεσμικά αρμόδια όργανα της Πολιτείας μας, συμπεριλαμβανομένου και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και επιτέλους θα καταλάβουν όλοι ότι με τους θεσμούς δεν μπορεί να παίζει κανείς».