Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε τυχόν εκλογική διαδικασία εξέφρασε ο Νίκος Φαραντούρης, μιλώντας στον Talk Radio 98.9 by Alpha.

Ο κ. Φαραντούρης τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν μας πάνε πίσω. Τα μέλη μας που επικαλούμαστε ως ψυχή του κόμματος, να είναι αυτά που θα δώσουν τη λύση, να απελευθερώσουν τη βαλβίδα να πάμε προς τα εμπρός».

Στο πλαίσιο αυτό , ο κ. Φαραντούρης ανέφερε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν και προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει αυτό που έλεγε και τον Φλεβάρη ο ίδιος και τελικά δεν προχώρησε. Τα μέλη μας να λειτουργήσουν λυτρωτικά. Πάμε σε εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουν τα μέλη μας πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».

Μάλιστα, όπως είπε, αυτό είναι που επείγει στη σημερινή συγκυρία, καθώς όπως εκτίμησεμ «οτιδήποτε άλλο θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας».

«Όλα τα προβλήματα της χώρας, η ακρίβεια, είναι πιο σημαντικά από το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποτιμώ το τι συμβαίνει στο κόμμα μου, αλλά οι πολίτες γι’ αυτά νοιάζονται», επισήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Φαραντούρης τόνισε ότι όλες οι ηγεσίες έχουν να διαχειριστούν θέματα.

«Αυτό που είναι κρίσιμο μέσα από τις αντιθέσεις να υπάρξει μια σύνθεση, αυτό που λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διάθεση σύνθεσης, ένας κοινός παρονομαστής», σημείωσε.

«Ο πρόεδρος πρέπει να συνθέτει κα τα μέλη και τα όργανα να βάζουν τον καλύτερο τους εαυτό για να λειτουργούν αυτές οι συνθέσεις. Ζητούμενο είναι η ενότητα. Αν σε αυτό το σπιράλ έχουμε κάθε μέρα ένα νέο επεισόδιο, ποια είναι η λύση; Αν δεν είναι τα ίδια τα μέλη η ψυχή μας. Δεν έχει λειτουργήσει αυτό το πράγμα μέχρι σήμερα, δεν βλέπω κάτι που να εγγυάται ότι θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Φαραντούρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, λέγοντας πως είμαστε η ακριβότερη χώρα, ενώ δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στα καρτέλ.

«Ο κόσμος, η κοινωνία έχει κουραστεί από όλα αυτά. Θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο μπροστάρης μιας ισχυρής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος σε μια εκλογική διαδικασία, ο κ. Φαραντούρης απάντησε καταφατικά.

«Είμαι παρών σε ό,τι διευκολύνει στην εκτόνωση της κρίσης, έχω τη δουλειά μου και θα τιμήσω την θέση του ευρωβουλευτή που σκοπεύω να τιμήσω. Ωστόσο, ναι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος», κατέληξε.


Το μήνυμα Φαραντούρη από τις Πρέσπες και η διάψευση στα parapolitika.gr

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φαραντούρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και την Κυριακή το βράδυ απο τις Πρέσπες.

*Διαβάστε ακόμα: Νικόλας Φαραντούρης στο parapolitika.gr: Δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας το βίντεο από τις Πρέσπες

Σε βίντεο που ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τις Πρέσπες, όπου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Επιμελητηριου Φλώρινας, ο 48χρονος Καθηγητής Πανεπιστημίου και Ευρωβουλευτής άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα δηλώνοντας: «Εδώ, απ’ τη λίμνη των Πρεσπών, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής.

*Διαβάστε ακόμα: Προάγγελος υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Φαραντούρη: Στέλνει "μήνυμα αντεπίθεσης" από τις Πρέσπες

Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σύμβολο μιας Αριστεράς αποτελεσματικής με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που κράτησε τη χώρα όρθια, έλυσε προβλήματα και μόχθησε για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, τη μείωση των ανισοτήτων και την ειρήνη.

Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες. Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε».
Σημειώνεται, όμως, ότι σε επικοινωνία των «Παραπολιτικών» μαζί του, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «το μήνυμα των Πρεσπών είναι τόσο προς την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις όσο και ειδικά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ». Για την Κυβέρνηση υπενθύμισε ότι «η χώρα απέχει απ' το παίρνει τις πρωτοβουλίες εκείνες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που επιβάλλουν οι συνθήκες, σέρνεται πίσω από τρίτες χώρες και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού».

Για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «το μήνυμα των Πρεσπών αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για το σπιράλ εσωστρέφειας και διάλυσης», όπως το χαρακτήρισε, «μια εικόνα που δεν τιμά τις προσδοκίες των χιλιάδων φίλων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας». «Δεν αποτελεί κατάθεση υποψηφιότητας διότι απλούστατα δεν έχουμε καμία τέτοια διαδικασία ανοικτή. Ήμουν και παραμένω πάντοτε θεσμικός και προληλωμένος στην ενότητα, τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα του χώρου στον οποίο ανήκω και υπηρετώ», κατέληξε ο Νικόλας Φαραντούρης.