«Αν δεν περάσει η πρόταση μομφής, όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν πώς θα προχωρήσουμε μετά όλοι μαζί», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Παππάς για σενάρια αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος θέλει, θα πρέπει να κάνει πρόταση μομφής

«Κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει ομόνοια σε ένα κόμμα ύστερα από πρόταση μομφής», σημείωσε.

«Μετά το αποτέλεσμα, έχει σημασία το τι θέσεις θα πάρουν όσοι τον αμφισβήτησαν και τι θα κάνει και ο πρόεδρος. Ο κάθε αρχηγός αποφασίζει πώς θα διαχειριστεί μια κρίση. Φτάσαμε στην κορύφωση», πρόσθεσε η κ. Κεχαγιά.


"Στην ΚΕ να ανοίξουν όλα τα χαρτιά και να συνεχίσουν όλοι μαζί"

«Όποιος θέλει να αλλάξει, εκείνος να το προκαλέσει, αυτό πιστεύει ο πρόεδρος. Όποιος έχει αυτήν την επιθυμία μπορεί να το προκαλέσει», επισήμανε σχετικά με την πρόταση μομφής που φημολογείται ότι θα γίνει στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ανησυχώ και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν βλέπω αποχωρήσεις», συμπλήρωσε.

«Στην ΚΕ να ανοίξουν όλα τα χαρτιά και να συνεχίσουν όλοι μαζί. Αν όλοι το θέλουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξακολουθήσει να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση», κατέληξε.


Η συνέντευξη της Βούλας Κεχαγιά στα Παραπολιτικά 90,1

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Βούλα Κεχαγιά, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας, ανέφερε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι αλλού δεν είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο εποικοδομητικός διάλογος έχει γίνει. Χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα πράγματα ήταν πάρα πολύ ήρεμα γιατί ο καθένας και η καθεμία του κορυφαίου αυτού οργάνου είπαν τι ακριβώς θέλουν. Αυτό είναι το ζητούμενο, να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους. ο κ. Κασσελάκης να πει ότι εγώ θέλω να προχωρήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και είπε να πάμε στο καταστατικό συνέδριο το οποίο το ψηφίσαμε πριν από 1,5 μήνα. Και άλλα στελέχη όπως ο κ. Πολάκης που ζήτησε πράγματι εκλογές...», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ζήτημα κατάθεσης πρότασης μομφής, απάντησε: «Ο κ.Πολάκης υπονόησε ότι εφόσον δεν υπάρξει πολιτική συμφωνία για προσφυγή του κόμματος στις κάλπες θα περάσει σε ένα δεύτερο βήμα άρα όσοι καταλαβαίνουμε ποιο μπορεί να είναι αυτό θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πρόταση μομφής».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει μια πρόταση μομφής, απάντησε: «Πιστεύω ότι όταν δίνεις μια μάχη, είσαι έτοιμος, προετοιμάζεσαι, ποτέ όμως δεν είσαι σίγουρος για την έκβαση μιας μάχης. Θα πρέπει πρώτα να δούμε να εκδηλωθεί μια πρόταση μομφής γιατί και εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό αν τελικώς είτε με πρωτοβουλία του κ. Πολάκη είτε με πρωτοβουλία στελεχών που ανήκουν στους 87 είτε αν υπάρξει μια σύμπραξη εκδηλωθεί και κατατεθεί πρόταση μομφής. Μπορεί να δούμε ένα άλλο σκηνικό, μπορεί τα στελέχη να αρχίσουν να επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να φύγει ο κ. Κασσελάκης από την ηγεσία του κόμματος. Αν λοιπόν δεν τα δούμε αύριο, δεν μπορούμε να πούμε όμως την εκτίμηση ότι μπορεί να έχουμε πρόταση μομφής, δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε ούτε μπορούμε να κρυβόμαστε. Αν κατατεθεί πρόταση μομφής, με όποιον τρόπο, τότε θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείσα αν θα πάει ο κ. Κασσελάκης σε εκλογές στην περίπτωση που περάσει πρόταση μομφής, απάντησε: «Αν περάσει πρόταση μομφής, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αυτό σημαίνει ότι η αμφισβήτησή του προέδρου έχει περάσει από το κεντρικό όργανο και νομίζω ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος θα πρέπει να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο απλώς για να επικυρώσει αυτή την απόφαση».

Στην ερώτηση αν θα σταματήσει η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν περάσει η πρόταση μομφής, απάντησε: «Αν γίνει μια πρόταση μομφής και δεν περάσει όσοι υποστήριξαν την πρόταση μομφής θα πρέπει να αναλογιστούν και να συλλογιστούν πως από εδώ και πέρα μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί αποδεικνύοντας στην κοινωνία ότι έχουμε τη στοιχειώδη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας γιατί αυτός είναι ο στόχος».

«Κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομόνοια η συλλογικότητα σε ένα κόμμα μετά από μια πρόταση μομφής όμως τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, τα οποία διαθέτει ο κ. Κασσελάκης, λένε ότι ο πρόεδρος ακόμα κι αν αμφισβητείται, ακόμη κι αν δέχεται κριτική , ακόμη κι αν παραδέχεται πολλές φορές λάθη ή σφάλματα οφείλει να συνθέτει και να ενώνει και αυτό το έχει πει ο κ. Κασσελάκης ότι και θέλει να ενώσει και να συνθέσει άρα δεν θα εγκαταλειφθεί αυτή η προσπάθεια», πρόσθεσε.

«Όλοι με νηφαλιότητα πρέπει να δούμε τα πράγματα βήμα -βήμα. Δεν θα κρύψουμε ότι υπάρχει αμφισβήτηση της ηγεσίας αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε και να κάνουμε εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα. Γιατί πρέπει να δούμε αν μετά το όποιο αποτέλεσμα, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής τι θέσεις θα πάρουν όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση αμφισβήτησης της ηγεσίας και επίσης τι θα πράξει ο πρόεδρος», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα εξακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε: «Πιστεύω πως αν όλοι το θέλουμε μπορεί να συνεχίσει να είναι το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ο κάθε αρχηγός έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί μείζονες κρίσεις που εξελίσσονται στο κόμμα. Ο κ. Κασσελάκης αμφισβητείται κάποιους μήνες τώρα και έχουμε φτάσει πλέον στην κορύφωση αυτής της αμφισβήτησης. Θεωρεί ότι όποιος θέλει να αλλάξει ηγεσία στο κόμμα ή να προκληθεί αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα θα πρέπει εκείνος που το ζητάει και το αξιώνει να το προκαλέσει. Όχι να ρίχνει το γάντι στην ηγεσία προκειμένου να την εμφανίσει είτε ευάλωτή είτε ευμετάβλητη είτε ότι αλλαζει συνέχεια θέση και σχεδιασμό», πρόσθεσε.

«Ανησυχώ ήδη γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται, και εισπράττω και εγώ και όλα τα στελέχη τα οποία δεν έχουμε παρωπίδες την ανησυχία και πολλές φορές την αγανάκτηση του κόσμου που σε μεγάλο βαθμό τη βρίσκω δικαιολογημένη», υπογράμμισε.

«Έχω την αίσθηση ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρηθεί ως έχει. Από την κατάσταση, τις εξελίξεις και τις συμπεριφορές έτσι όπως εγώ τις εισπράττω δεν βλέπω διάθεση αποχώρησης», σημείωσε.

«Πολλές φορές πρέπει τα πράγματα να οδηγηθούν σε ένα οριακό σημείο για να ξεκαθαρίσουνε για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Ενδεχομένως η συνεδρίαση της ΚΕ να είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν όλα τα χαρτιά, να ανοίξει η τράπουλα, να κριθούμε και να αξιολογηθούμε όλοι και μακάρι και αυτή είναι και η επιθυμία της ηγεσίας του κόμματος, να συνεχίσουμε όλοι μαζί», κατέληξε.