Δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μια ημέρα μετά τη νέα αναβολή από την επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της εισήγησης για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Μιλώντας στο EΡΤΝews, ο άλλοτε βουλευτής και υπουργός  κατήγγειλε τον πρόεδρο του κόμματος για αντικαταστατικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, ενώ τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Μιλώντας για την επιστολή καταγγελίας που έχει στείλει στο κόμμα ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι αφορά όλους όσοι χρησιμοποιούν τις δομές του κόμματος για να έχουν δικά τους οφέλη.

«Δυστυχώς και αυτή τη διαδικασία την έχουν ευτελίσει. Έκαναν χθες μια διαρροή, έξω απ’ ότι ορίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας και είπαν ότι αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα που δεν θα υπάρχει Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε. Γεγονός που όπως είπε δείχνει τις προθέσεις καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, θέλει να καταργηθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Σπίρτζης: Τιμή μου να διαγραφώ από μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης - Δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα ούτε πολιτική ομάδα

«Είναι τιμή μου να διαγραφώ από μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για ταυτοτικούς λόγους» τόνισε ο κ. Σπίρτζης λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την όλη κατάσταση.

Κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση και ευτελισμό των δομών που υπάρχουν στο κόμμα υποστήριξε ότι «η μόνη διέξοδος για το κόμμα είναι να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα ούτε πολιτική ομάδα».

Μάλιστα, όπως είπε, «με τον ευτελισμό που έχει αυτό το κόμμα είναι τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Μιλώντας στην εκπομπή Νewsroom o πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μη φτάσει εδώ αν είχαν ακολουθηθεί οι πάγιες αρχές, αξίες και διαδικασίες του κόμματος.