Η Έλενα Ακρίτα μέσω ανάρτησής της στο Facebook άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, επειδή όπως λέει στην εκδήλωση του κόμματος, για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, δεν καλέστηκε η μητέρα της Σύλβα Ακρίτα, η οποία σημειωτέονμ ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του. Μάλιστα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί μεταξύ άλλων τον Νίκο Ανδρουλάκη για «απρέπεια».

Όπως υποστηρίζει, η Έλενα Ακρίτα «ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τέτοιες κινήσεις, απαξιώνει και περιφρονεί την ιστορία του κόμματός του». Παράλληλα υπογραμμίζει τη συμβολή της μητέρας της στο Κίνημα, αναφέροντας πως η Σύλβα Ακρίτα υπήρξε αγωνίστρια από την πρώτη μέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «το μπόι της Σύλβας Ακρίτα δεν κονταίνει, όσο κι αν προσπαθούν μερικοί ακόμη και σήμερα».

Μάλιστα συνόδευσε την ανάρτησή με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται η Σύλβα Ακρίτα, η Αμαλία Φλέμινγκ και η Μελίνα Μερκούρη, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο στην Κύπρο.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Στη γιορτή για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κάλεσε τη Σύλβα Ακρίτα, ιδρυτικό στέλεχος και πρώτη γυναίκα βουλευτή στην ιστορία του κινήματος. Την απρέπεια χρεώνεται προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος. Η μητέρα μου έδωσε αγώνες, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και για πολλά χρόνια μετά. Το μπόι της Σύλβας Ακρίτα δεν κονταίνει, όσο κι αν προσπαθούν μερικοι ακόμα και σήμερα.



Τον κ. Ανδρουλάκη που απαξιώνει και περιφρονεί την ιστορία του κόμματος του, να τον χαίρεστε ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. (Τζάμπα οι ανθοδέσμες που τής έστελνες Νίκο). Στη φωτογραφία τρεις εμβληματικές γυναίκες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο σε επίσκεψη τους στην Κύπρο. Μπροστά η Σύλβα Ακρίτα και στη δεύτερη σειρά η Αμαλία Φλέμινγκ και η Μελίνα Μερκούρη».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απαντώντας στα λεγόμενα της Έλενας Ακρίτα τονίζουν τα εξής:

«Προς αποκατάσταση των γεγονότων: Επί δεκαήμερο τόσο το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος, την κυρία Σύλβα Ακρίτα.

Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις, ο κ. Κακλαμάνης την ενημέρωσε για την επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο. Έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε απάντηση στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα προκειμένου να παρασχεθούν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τιμά βαθιά όλα τα ιδρυτικά στελέχη. Λυπούμαστε που με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Έλενα Ακρίτα επιχειρεί να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις».

Παρέμβαση και από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη

Σημειώνεται ότι στο θέμα που ανέκυψε παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σχετικά με τα αναφερόμενα για δήθεν εξαίρεση της κυρίας Σύλβας Ακρίτα από την εκδήλωση τιμής σε όσους ευρισκόμαστε εν ζωή από τα 150 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια έχει ως εξής:

Το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προσπάθησε ανεπιτυχώς και επί πολλές ημέρες να επικοινωνήσει με την κυρία Σύλβα Ακρίτα στα τηλέφωνα του σπιτιού της. Κατόπιν τούτου, ανέλαβα να την αναζητήσω μέσω της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Έλενας Ακρίτα, νομίζοντας ότι λόγοι πολιτικής ευπρέπειας το επέβαλαν.

Δεν το κατόρθωσα σε δύο τηλέφωνά της – ένα μάλιστα δεν ισχύει. Παραλλήλως, προσπάθησα μέσω πέντε (5) τηλεφώνων που ήταν καταχωρισμένα από το παρελθόν στο γραφείο μου και επέτυχα σε ένα από αυτά να μιλήσω με την κυρία Σύλβα Ακρίτα και να την ενημερώσω για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι, όπως μου είπε, έλειπε από το σπίτι της για μια εβδομάδα. Κατόπιν αυτού, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί της, στα τηλέφωνα που είχε υπόψη.

Αν για την εν λόγω παρεξήγηση, υπάρχει ευθύνη, αυτή προφανώς ανήκει σε μένα. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει, νομίζω, όσα προσωπικά και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέρει η κυρία Έλενα Ακρίτα που άθελά της, ελπίζω, επιτρέπει σε διάφορα αντιΠΑΣΟΚ άτομα να χυδαιολογούν εναντίον του και εναντίον του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εξακολουθούμε να ανήκουμε και η μητέρα της και εγώ. Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης