Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 με αφορμή όλα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε δύο νομοσχέδια, τα οποία βρίσκονται σε διαβούλευση. Όπως είπε και ο υπουργός κ. Λιβάνιος, έχουν γίνει δεκτά όλα τα αιτήματα των δήμων για τον προσωπικό ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό και προχωράμε με διαδικασίες εξπρές, με κριτήρια την εντοπιότητα και πολλά άλλα τις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους», ανέφερε αρχικά ο Β. Σπανάκης.

«Στο ένα από τα δύο νομοσχέδια, που είναι σε διαβούλευση και αφορά την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, έχουμε ρύθμιση οφειλών έως 60 δόσεις με διαγραφή μάλιστα προσαυξήσεων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σπανάκης: Επιτάχυνση προσλήψεων, ρύθμιση οφειλών και εκσυγχρονισμός στα ΚΕΠ

«Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Κορδελιό και στον Άγιο Αθανάσιο. Έχουμε έναν τριπλό εκσυγχρονισμό. Έχουμε πρώτον ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, δεύτερον νέο εξοπλισμό και τρίτον ανακαίνιση των ΚΕΠ. Μάλιστα, όλα αυτά γίνονται χωρίς χρήματα του ελληνικού λαού αλλά με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με χρήματα, που έχουμε εξασφαλίσει από τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο», τόνισε ο Β.Σπανάκης.

Σχετικά με την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών, είπε πως «έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες στους Κήπους, υπάρχει προγραμματισμός συνολικός και το νομοσχέδιο, που είναι σε διαβούλευση θα φέρει το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του εκσυγχρονισμού των συνοριακών σταθμών».

Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση των προσλήψεων στο Δημόσιο ανέφερε πως «και για την τοπική αυτοδιοίκηση δίνεται η δυνατότητα για γρήγορες προσλήψεις ενώ υπάρχει συνολικός προγραμματισμός για τις προσλήψεις των επόμενων ετών, που θα υλοποιηθεί άμεσα. Θα λάβουμε υπόψιν την εντοπιότητα και θα αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα, που υπάρχουν».

Τέλος, ο Β. Σπανάκης μίλησε για τη θέσπιση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι από την 1/1 είχαμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, σήμερα οι δήμαρχοι μας έλεγαν πως έχει αυξηθεί το κόστος γιατί αυξήθηκαν και οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων. Βέβαια έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας γιατί το νούμερο ένα πρόβλημα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση είναι το θέμα της εισαγόμενης και προσωρινής ακρίβειας αλλά θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα λεπτομέρειες για το ζήτημα ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3zf17bxb32h)