«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει πάρα πολλά κίνητρα για να αυξηθούν οι επενδύσεις κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα για έρευνα και ανάπτυξη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας έρευνας και καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Και συμπλήρωσε: «Έχουν αυξηθεί οι δαπάνες κατά 20% από το 2019 μέχρι σήμερα και έχουμε ψηφίσει πάρα πολλούς νόμους που βοηθούν στην κατεύθυνση να μετατρέπουμε την ερευνητική γνώση σε καινοτόμα εφαρμογή». 

gaitanis_deth__1_
gaitanis_deth__2_

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Τάσου Γαϊτάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο γενικός γραμματέας έρευνας και καινοτομίας, κος Τάσος Γαϊτάνης, μίλησε στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει πάρα πολλά κίνητρα για να αυξηθούν οι επενδύσεις κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα για έρευνα και ανάπτυξη. Έχουν αυξηθεί οι δαπάνες κατά 20% από το 2019 μέχρι σήμερα και έχουμε ψηφίσει πάρα πολλούς νόμους που βοηθούν στην κατεύθυνση να μετατρέπουμε την ερευνητική γνώση σε καινοτόμα εφαρμογή.

Η καινοτομία για όλους είναι μια προοπτική να μετατρέψουμε τη γνώση σε οικονομική εφαρμογή για να βοηθήσουμε την οικονομία συνολικά αλλά και να υιοθετήσουν καινοτόμες λύσεις ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, το ελληνικό δημόσιο. Για παράδειγμα φέτος περιπολούν τις πυρκαγιές είναι μια καινοτόμα τεχνολογία την οποία την υιοθετεί το ελληνικό δημόσιο. Φέρνω ως παραδείγματα καινοτομικές και τεχνολογικές λύσεις οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουνε στο να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε να κάνουμε πολύ παραπάνω πράγματα, για παράδειγμα στερούμε στις πατέντες που σημαίνει ότι την ερευνητική γνώση δυσκολευόμαστε να την κάνουμε καινοτόμα εφαρμογή.