Στις εγκαταστάσεις της 88ης ΔΕΘ έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά εδέσματα και να… παίξει ποδοσφαιράκι.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ξεκίνησε με την παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας».

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo, Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα της έκθεσης.

Διαβάστε ακόμα: Στον αγιασμό και τα περίπτερα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το απόγευμα η ομιλία του

Τον κέρασαν τοπικά παραδοσιακά καλούδια 

Μάλιστα, κατά την παρουσία του στις εγκαταστάσεις της έκθεσης δεν έλειψαν και τα κεράσματα. Αρτοποιοί και επιχειρηματίες της πόλης έφεραν πιατέλες με τοπικά παραδοσιακά καλούδια, με τον πρωθυπουργό να τα δοκιμάζει.

Δείτε φωτογραφίες:

proionta_deth-mitsotakis008
proionta_deth-mitsotakis007
proionta_deth-mitsotakis005
proionta_deth-mitsotakis006
proionta_deth-mitsotakis004
proionta_deth-mitsotakis003
proionta_deth-mitsotakis002
proionta_deth-mitsotakis001
proionta_deth-mitsotakis009

Στη συνέχεια, σ’ ένα από τα περίπτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα και τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Robert Habeck.

pososfairaki-deth-mitsotakis009
pososfairaki-deth-mitsotakis010
pososfairaki-deth-mitsotakis001
pososfairaki-deth-mitsotakis002
pososfairaki-deth-mitsotakis003
pososfairaki-deth-mitsotakis004
pososfairaki-deth-mitsotakis005
pososfairaki-deth-mitsotakis006
pososfairaki-deth-mitsotakis007
pososfairaki-deth-mitsotakis008

Κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, επίσης, συναντήθηκε με ομάδα νεαρών παιδιών και σχολίασε τις επιδόσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων, κάνοντας τις… γνωστές του προβλέψεις. «Ο Ολυμπιακός καλός, ο ΠΑΟΚ καλός αλλά θα κάνω τις προβλέψεις μου τον Μάρτιο», είπε χαριτολογώντας, σύμφωνα με το ThessToday.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3zwccuhl4yx)

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Συναντήθηκε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Χάμπεκ - Πήρε εύσημα για την ελληνική οικονομία

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο για την αποψινή του ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τους στόχους που θα θέσει για την κοινωνία και την οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Χάμπεκ έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή και τα χθεσινά νέα από τη Eurostat.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο κέντρο διοίκησης τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:30, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3zz4wwoqu89)