«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει συνέχεια, δεν περιμένουμε την ΔΕΘ για να γίνουμε Αι -Βασίληδες. Ναι θα έχουμε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, θα έχουμε σημαντικές απαλλαγές και στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές και σε άλλα ζητήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Δήμας, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

«Το θέμα της φορολογικής πολιτικής είναι να υπάρχει και μια κοινωνική δικαιοσύνη, ο καθένας να συνεισφέρει αυτό που πρέπει και αυτό που έχει τη δυνατότητα. Μικρές σημαντικές βελτιώσεις θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούνε και ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο να αποτυπώνει πράγματι τις οικονομικές δυνατότητες όλων των πολιτών» πρόσθεσε.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χρήστου Δήμα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κος Χρήστος Δήμας, μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει συνέχεια, δεν περιμένουμε την ΔΕΘ για να γίνουμε Αι -Βασίληδες. Η ΔΕΘ είναι αποτέλεσμα ενός σχεδιασμού ο οποίος γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ναι θα έχουμε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, θα έχουμε σημαντικές απαλλαγές και στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές και σε άλλα ζητήματα.

Για τους ελευθέρους επαγγελματίες

Είναι διαφορετικό να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας σε ένα χωριό και διαφορετικό να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Αν δείτε πόσο ήταν το ποσό που πλήρωνε ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας νομίζω ότι όλοι μας θα μέναμε με το στόμα ανοιχτό. Άρα το θέμα της φορολογικής πολιτικής είναι να υπάρχει και μια κοινωνική δικαιοσύνη, ο καθένας να συνεισφέρει αυτό που πρέπει και αυτό που έχει τη δυνατότητα. Μικρές σημαντικές βελτιώσεις θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούνε και ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο να αποτυπώνει πράγματι τις οικονομικές δυνατότητες όλων των πολιτών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αξιοποιώντας και την ψηφιοποίηση που γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολύ καθαρότερα στοιχεία και για τις δράσεις όλων των επιχειρήσεων των ελευθέρων επαγγελματιών άρα θα μπορείς αξιοποιώντας και αυτά τα στοιχεία να βλέπεις πράγματι ποιο είναι το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Για το πρόγραμμα IRIS και τις τράπεζες

Δεν υπάρχουν καθόλου προμήθειες στο ή πολύ-πολύ μικρές προμήθειες στο IRIS όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις επίσης την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σημαντικές μειώσεις στις προμήθειες των τραπεζών και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Έχουν ακολουθήσει σχεδόν όλες οι τράπεζες.

Τα τελευταία χρόνια χάρη στην πολύ σημαντική οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην καλύτερη εισπραξιμότητα που υπάρχει από την πλευρά της φορολογικής διοίκησης έχουμε την δυνατότητα να επιστρέφουμε μεγαλύτερά ποσά στην κοινωνία, να έχουμε τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο που χρειάζεται για να μπορούμε να προχωρούμε σε σημαντικές απαλλαγές όπως αυτές που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.