Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Τσιάρας, μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού υποστήριξε «μέσα από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης εκτιμώ ότι θα υπάρχουν εξαγγελίες οι οποίες θα είναι πάρα πολύ θετικές για τον πρωτογενή τομέα, θα δημιουργούν νέες προοπτικές, θα δίνουν ανακούφιση σε προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος και βεβαίως θα εντάσσονται μέσα σε ένα στρατηγικό πλαίσιο αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του πρωτογενούς τομέα που το έχουμε ανάγκη.

Ο πρωτογενής τομέας έχει προτεραιοποιηθεί και στην ΕΕ αλλά σαφώς είναι ήδη προτεραιοποιημένος από την κυβερνητική πολιτική εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι όμως θέματα και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε μέσα από πιθανές ρήξεις αλλά σε συμφωνία με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα».

«Η δική μου προσπάθεια και όλων των συνεργατών είναι να διαμορφώσουμε ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, είναι να δημιουργήσουμε και να ανοίξουμε δρόμους ώστε τα ελληνικά προϊόντα να πάρουν την προστιθέμενη αξία που πραγματικά τους αξίζει. Είναι να διευκολύνουμε τον αγροτικό κόσμο με πολιτικές που θα του δώσουν τη δυνατότητα αφενός μεν να κάνει ευκολότερα και ταχύτερα τη δική του δουλειά με προσδοκία ακόμη μεγαλύτερων εσόδων, και είναι να δημιουργήσουμε προοπτικές ακόμα και για τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ όπου πλέον μια χαρακτηριστική συζήτηση θα ήταν να υπάρξει ένας τρίτος πυλώνας που με χρήματά του να αντιμετωπίζει τα θέματα των φυσικών καταστροφών» συμπλήρωσε.

«Είναι και μια συζήτηση που κάνουμε με τον Γερμανό ομόλογο ο οποίος βρίσκεται εδώ μιας και η τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Θα τον δω και τις επόμενες ώρες, έχουμε ήδη κάνει μια εισαγωγική συζήτηση σε σχέση με αυτά τα ζητήματα. Η Ευρώπη πρέπει να οργανώσει μια εντελώς συζήτηση κατευθύνσεων για τον πρωτογενή τομέα και νομίζω ότι ωριμάζει η στιγμή όσο περνάει ο καιρός και όσο όλα αυτά τα γεγονότα μας βάζουν στην αντιμετώπιση μιας άλλης πραγματικότητας», επεσήμανε ακόμη ο κ. Τσιάρας.