Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τόνισε ότι «θα έχουμε πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις για πολλές διαφορικές επαγγελματικές ομάδες. Πάνω από 30 στοχευμένες παρεμβάσεις κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, όχι σε μια λογική πλειοδοσίας και όλες μετρημένες, συγκεκριμένες. Άρα ναι θα έχουμε μέτρα.

Κληθείς να απαντήσει εάν βρέθηκε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος υποστήριξε ότι «τα λεφτά βρίσκονται από την ανάπτυξη της οικονομίας και επειδή τα περσινά τα οποία υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός υλοποιούνται φέτος και τα φετινά θα υλοποιηθούν μέχρι του χρόνου. Για μένα είναι ίσως η πιο σημαντική ομιλία γιατί είναι μετά από πολλά χρόνια μια μη προεκλογική ομιλία άρα επιτέλους θα μπορέσει να κάνει χωρίς όρους προεκλογικούς μια ομιλία για το τι έχει γίνει αυτόν τον ένα χρόνο από τις εκλογές του ’23 γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχει φανεί το έργο του ενός χρόνου στον κόσμο ενώ έχουν γίνει πολλά θετικά και υπάρχουν και πολλά προβλήματα».

«Ο πρωθυπουργός θα πει πως θεωρεί ότι πρέπει να είναι με βάση το πρόγραμμά μας η Ελλάδα το ’27. Τα προβλήματα είναι πολλά είναι δεδομένο, κυριότερο εκ των προβλημάτων είναι ότι ενώ είμαστε πολύ κοντά στη δέσμευσή μας για μέσο μισθό 1.500 ένα μεγάλό μέρος αυτών των αυξήσεων το τρώει η ακρίβεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας αλλά υπάρχουν δύο δρόμοι να αυξήσουμε το εισόδημα των πολιτών το ένα είναι το «δω στα όλα», το «δώσε και σε μένα μπάρμπα» και μετά οι νεότερες γενιές να μην έχουν στον ήλιο μοίρα και να ψάξουν να βρουν σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουν. Ο άλλος δρόμος είναι να δημιουργείς δουλειές, να μεγαλώνεις την πίτα. Επί Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει 500 χιλιάδες παραπάνω θέσεις εργασίας. Σημαίνει ότι 500 χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά, πληρώνουν φόρους όχι αυξημένους αλλά έχουν δουλειά και πληρώνουν και οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε.

« Θα κρατήσετε δυο πράγματα από την σημερινή ομιλία το ένα έχει να κάνει με το στεγαστικό, εκεί θα έχουμε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις και πολύ σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα επιδόματα. Γιατί κάποτε συζητούσαμε σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουν οι νέοι άνθρωποι και τώρα συζητάμε πως θα βρουν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους. Δεν μιλάμε για ανεργία πλέον στην Ελλάδα, μιλάμε για το που θα βρούμε ακόμα καλύτερες δουλειές και που θα βρουν οι επιχειρήσεις προσωπικό άρα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των επιδομάτων» υποστήριξε ακόμη.

Για την αντιπολίτευση

«Θεωρώ ότι ένας από τους λόγους αυτής της εικόνας των δημοσκοπήσεων είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν είναι καλό αυτό για την κυβέρνηση, μακάρι να βρούμε μια αξιόπιστη εναλλακτική. Δεν νομίζω ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από τον Πρωθυπουργό είναι να μιλήσει για μια αντιπολίτευση η οποία δεν παρουσιάζει κάτι σοβαρό», ανέφερε σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η απόδοση κρίνεται σε βάθος χρόνου όμως οι συμπεριφορές κρίνονται ατομικά και καθημερινά. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά δεδομένης της απουσίας της αντιπολίτευσης και να είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, πιο αποδοτικοί και συνεπείς σε αυτό που είχαμε πει προεκλογικά», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.