Στα ύψη βρέθηκε νωρίτερα, η αντιπαράθεση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξαν σχόλια για την προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πρώτος ξεκίνησε την επίθεση ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στην πρωτολογία του στάθηκε στον γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ αλλά και όσα ακούστηκαν γύρω από την προσωπική του ζωή. 

Ακολούθως μίλησε ονομαστικά για τον Παύλο Πολάκη, αφήνοντας αιχμές προς το πρόσωπό του, ενώ τον κατηγόρησε και για ομοφοβία.  «Επειδή όμως ο Παύλος έκανε μια ανάρτηση όπου μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια, οφείλω να πω δυο λόγια. Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με την οικογένειά σου, τα ψαρέματά σου, την στολή σου συνεχώς, και καλά κάνεις, επιλογή σου είναι. Πού αρχίζει όμως και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως τάχα αυτό δεν είναι lifestyle, επειδή είναι της αντρικής σχολής;».

«Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά. Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι "προσωπική επιλογή" όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου. Και αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα του καθενός και με αυτόν τον τρόπο να φέρνεις ισότητα στην κοινωνία. Ας καταλήξουν λοιπόν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Είναι το δήθεν lifestyle; Ή είναι ο νέος, ο ξένος, το αμερικανάκι, ο gay, αυτός που δε μας μοιάζει, αυτός που δεν έχει περγαμηνές αριστεροσύνης, αυτός που εργάστηκε στην Goldman Sachs;» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.


Ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε πως οι δικές του αναρτήσεις είναι πολιτικές στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εικόνα της υπερπροβολής των προσωπικών του επιλογών η οποία επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος βλέπει τον Στέφανο, αλλά δεν τον ακούει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Εγώ είπα πρώτος, στις 15 Αυγούστου, στηρίζουμε τον Στέφανο. Δεν έχω καμία ομοφοβική ιδιότητα, που πάνε να μου αποδώσουν».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι ουδέποτε ανέβασε τη σύζυγό του, Δώρα, στην εξέδρα μιας προεκλογικής του ομιλίας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ, ενώ ανέφερε επίσης ότι έχει αντίρρηση με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα, αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια -είπε ότι μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα δεχόταν τεκνοθεσία σε ετερόφυλα.