Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ετοιμαζόμαστε για καινούργιες δράσεις, μέσα στον Σεπτέμβριο έχουμε δυο πολύ σημαντικά voucher για την ευρυζωνικότητα. Πρέπει να πάμε πιο γρήγορα, πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα στις σταθερές επικοινωνίες. Γενικά στις κινητές επικοινωνίες ως χώρα είμαστε καλά, ως προς το θέμα των τιμών να δούμε σήμερα τι άλλο θα ειπωθεί και τι πρωτοβουλίες να παρθούν».

«Στο gov.gr το σημαντικό, το οποίο θα δούμε το επόμενο διάστημα, έχει να κάνει με το πώς καταργούμε τελείως τα πιστοποιητικά. Σήμερα μπαίνουμε στο και βγάζουμε πιστοποιητικά σε , δεν χρειάζεται. Θα γίνει εκκαθάριση των μητρώων και εκκαθάριση των μητρώων οχημάτων. Μέχρι τέλος του χρόνου πολλά και εντυπωσιακά από το υπουργείο, πράγματα που είχαν ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα και υλοποιούνται.

Για τον προσωπικό αριθμό

«Ο προσωπικός αριθμός είναι έτοιμος. Όντως πρέπει να κλείσουμε το θέμα των ταυτοτήτων μαζί με το Προστασίας του πολίτη πάντως σίγουρα ο προσωπικός αριθμός πρέπει να τρέξει για να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε, που είμαστε, διπλοεγγραφές, προβλήματα στα επίθετά μας ή στα ονόματά μας. Σε όλες τις συναλλαγές με το δημόσιο θα χρησιμοποιούμε πια τον προσωπικό αριθμό, δεν χρειάζεται πλέον να θυμόμαστε τέσσερα νούμερα, ένα και μοναδικό», κατέληξε.