Χρειαζόμαστε ενότητα για να προχωρήσουμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια και το χρόνο να καθόμαστε για να απατάμε σε συκοφαντίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, σήμερα, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

«Το μέλλον θέλει ενότητα, θέλει σοβαρότητα, τεχνοκρατικές λύσεις και αποτελεσματικότητα. Γιατί η υγεία είναι ένας τομέας που όταν πας στο νοσοκομείο παίζονται όλα για εσένα, για τους ανθρώπους σου. Δεν έχουμε την άνεση να καθόμαστε να τσακωνόμαστε, να απαντάμε σε πράγματα τα οποία είναι, το απέδειξε και ο Υπουργός πάρα πολλές φορές, ανεδαφικά, συκοφαντικά και χίλια δυο άλλα. Θέλω να σταθώ στο εξής, η χώρα έχει δυο βασικούς πυλώνες στον τομέα της πρόληψης και πρωτοβάθμιας που καλείται να κάνει πάρα πολύ γρήγορα άλματα. Ο ένας έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Πέρυσι τέτοιες ημέρες Υπουργέ ήμασταν στη Θεσσαλία, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές προκλήσεις» ανέφερε αρχικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ τον κύριο Χατζηχριστοδούλου, τις κινητές ομάδες, όλο το προσωπικό του ΕΟΔΥ γιατί πέρυσι δώσαμε μια μάχη για να μην έχουμε μια επιδημία λεπτοσπείρωσης και χίλιων δυο άλλων νοσημάτων και να γλιτώσουμε ανθρώπους. Και τότε Υπουργέ λέγανε για εκατόμβες νεκρών, δεν υπήρξε αυτό. Και δεν υπήρξε γιατί αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το καθήκον τους σταθερά κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για αυτό. Το δεύτερο που θέλω να σταθώ λιγάκι έχει να κάνει με αυτό που είπε ο Υπουργός, τις προληπτικές εξετάσεις. Έχουμε ταυτίσει την υγεία με το νοσοκομείο, έτσι έχουμε γαλουχηθεί στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια», συνέχισε.

«Όμως η υγεία μας κερδίζεται πριν το νοσοκομείο. Σας καλώ να περάσετε από το σταντ των προληπτικών εξετάσεων, να ενημερωθείτε. Μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση πρόληψης, υπηρεσία πρόληψης που παρέχει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτέλους σε όλους τους πολίτες. Μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής, το ξαναλέω, 10 χρόνια ζωής αν κάνουμε προληπτικές εξετάσεις έγκαιρα, να μην αμελούμε αυτό το sms που έρχεται και να φροντίζουμε όπως θα δείτε να έχουμε ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή, για τα παιδιά μας, αλλά και για τον εαυτό μας», υποστήριξε ακόμη.

«Με το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, έρχεται το πρόγραμμα πρόληψης και καταπολέμησης παχυσαρκίας ενηλίκων με μία σειρά από δωρεάν παροχές. Και βέβαια η μεγάλη μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε στην πρωτοβάθμια με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα δώσει τη δυνατότητα στο προσωπικό, το είπε και ο Υπουργός, είναι οι άνθρωποι πίσω από όλα αυτά τα πράγματα που κάνουμε, να μπορέσει να έχει και περισσότερα εργαλεία, πιο αποτελεσματικές διαδικασίες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι κατακτήσεις της χώρας μας και γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται να αμφισβητούνται» κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας