Σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματός τους. Τα μέλη της ΚΕ θα ψηφίσουν για τρεις ολόκληρες ώρες για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν χθες οι “87 “.


ΣΥΡΙΖΑ: Η νίκη στα σημεία για τους διαφωνούντες και το «εμείς και εσείς»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφωνούντες σημείωσαν χθες μία νίκη στα σημεία καθώς πέρασε η πρόταση η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212 ,οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες , 86 να μην στηθούν και 4 λευκά.

Προφανώς το αποτέλεσμα ξάφνιασε τους προεδρικούς οι οποίοι από χθες το βράδυ ξεκίνησαν τις επαφές με στελέχη που θεωρητικά βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη. Στους χαμένους είναι και ο Νίκος Παππάς αφού δυο στελέχη της ομάδας του Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Γ. Παναγιώτοπουλος επιχειρηματολόγησαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της πρότασης αυτής τάχθηκε και ο Γιάννης Μαντζουράνης ο οποίος μέχρι πρότινος στήριζε τις θέσεις και τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ψηφοφορία αυτή δημιούργησε εντυπώσεις και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να κρίνει και το σημερινό αποτέλεσμα. Προφανώς ο αριθμός που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι μεγάλος αφού χρειάζονται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής πολιτικά ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει υποστεί μία μεγάλη ήττα.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με την απόλυτα διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ. Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε στους συντρόφους του λέγοντας “εμείς και εσείς “ , ενώ τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Απευθύνθηκε ακόμα με ιδιαίτερα με προσβλητικούς στους συντρόφους μιλώντας για βαρωνίες και συνασπισμό φραξιών.

Κατηγόρησε ακόμα τους συντρόφους του ότι έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής ενώ τους χαρακτήριζε νέους Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους. Έφτασε μάλιστα να πει ότι “αν κάποιοι επιθυμούν να μου προσάψουν μία φωτογραφία, ένα μενού, μία λίστα γάμου που διέρρευσαν παρά τη θέλησή μου, ας αντιληφθούν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ.”

Και κατέληξε : Δεν μπορώ καν να ακουμπήσω την πλάτη μου ( στην προεδρική καρέκλα) από τα μαχαίρια.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d40kha875ayx)


Στέφανος Κασσελάκης: Πήρε πίσω τις αιχμές για Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να πάρει πίσω τις αναφορές του για τον Αλέξη Τσίπρα και το μαύρο χρήμα λέγοντας: “Μίλησα για το τι γίνεται στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Και αν η Νέα Δημοκρατία θίγεται, να φανερώσει τη ρύθμιση χρέους της, τις πιστωτικές κάρτες που πληρώνουν τις διαφημίσεις της στο Facebook και φυσικά να φανερώσουν τη συμβουλευτική εταιρεία που πλήρωνε τον κ. Γκρήνμπερκ. Να παρουσιάσουν τα εμβάσματα. Ξεκάθαρα και με θάρρος".

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι πριν από το καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές ενάντιον του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Μιλώντας για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έφερνε μαύρα χρήματα. 

Η μοναδική παραχώρηση που έκανε αφορά το θέμα της ονομασίας όπου επεσήμανε ότι το θέμα αυτό καλό είναι να συζητηθεί στο συνέδριο.


Το φραστικό επεισόδιο Πολάκη - Κασσελάκη

Φραστικό επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. «Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά. Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι “προσωπική επιλογή” όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου».

Ο Παύλος Πολάκης του απάντησε ότι ουδέποτε ανέβασε τη σύζυγό του, Δώρα, στην εξέδρα μιας προεκλογικής του ομιλίας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Η αναφορά αυτή έγινε καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στις ευρωεκλογές είχε ζητήσει με μειλ να μην ανέβουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην εξέδρα καθώς θα ανέβαινε ο σύζυγος του .